image


Kitap fuarıyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Dursun, “Batman Valiliği ve Batman belediyesinin destekleriyle organize edilen 4.Batman Fuarı 27 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında düzenlendi. Kitap fuarının düzenlenmesinde emeği geçen, Çocuklarımızın geleceğini inşa etmek adına bu güzel kitaplarla buluşmayı sağlayan  herkesi tebrik ediyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların emeği bize emanettir. Bu fuar,  Batmanımız için çok önemli bir kazanım oldu.” Dedi.

Kitap fuarına ilginin oldukça yoğun olduğunu belirten Dursun, “ Çocuklar, gençler, anneler,  babalar ve eğitimciler yoğun ilgi gösterdiler. Özellikle Ebeveynlerin bu tavrı her türlü takdirin üzerindedir. Bu yoğun ilgi yeniden umudumuzu yeşertti. Anne-babaları, çocukları, gençleri ve eli öpülesi öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Çocukların ellerinden tutarak, Kitap fuarına gelen ebeveynler, bizlere şu mesajı vermektedirler.” diye konuştu.

Dursun, ”Bize hayat sigortası olabilecek, aklımıza kılavuzluk yapabilecek, “Karakter kıtlığı” değil “Karakter bolluğu” olan ve geleceğimizi inşa ederken “Üç günlük” değil “Ömürlük” bir gelecekle tanıştıracak kitaplara ihtiyaç vardır. Zira, yolumuzu ve yönümüzü belirleyen hiç kuşkusuz kitaplardır. Kitaplar bizlere umudu ve iyimserliği aşılar. Dünya, ancak iyimserliği ruhunda ve zihninde bir mücevher gibi taşıyanlarla güzelleşir ve yaşanır hale gelir. Soluduğumuz havayı zehirleyen, hayatı fiziksel ve zihinsel olarak yaşanmaz hale getiren kötümserliğe karşı, iyimserlik muştusunun kanatları altında yeni bir dünya inşa etmek durumundayız.” İfadelerini kullandı.

Dursun son olarak şunları söyledi: “Soluduğumuz havayı zehirleyen ve umutsuzluğu aşılayan kitaplardan sakınarak, aynı yürek hizasında yol alan, dostluğun, yarenliğin, hasbi olmanın ne demek olduğunu herkese gösteren, “Bir kuşa yuva, bir örümceğe ağ neyse, insana da arkadaşlık odur” bilincini aşılayan kitaplara, eserlere ağırlık vermek esas olmalıdır. Çok değişkenli fonksiyonlarla, çok yönlü bir bakış açısıyla, derinliğine ve genişliğine okumalar yaparak, zihin dünyamızın gelişimine katkı yapan; soran, sorgulayan, analiz eden, kritik eden ve tarihin kurucu öznesi olabilecek şahsiyetlerin yetişmesine zemin hazırlayan kitapları okumak dileğiyle... “ ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *