image


Muhtarlar Günü dolayısıyla açıklama yapan Vali Hulusi Şahin, “1829’da Osmanlı İmparatorluğu tarafından İstanbul’daki küçük yerleşim birimlerinde dirlik ve düzeni sağlamak için göreve getirilen Muhtarlarımız, iki asırdır vazifelerini üstüne katarak ve layıkıyla yerine getiriyor. Seçimle 5 yıllığına göreve gelen Muhtarlar, köy ve mahallelerde tüzel kişiliği temsil etmekle birlikte ülkemizdeki demokrasi piramidinin de zeminini oluşturuyor.” Dedi.  

Vali Şahin, “ Batman’daki kronikleşmiş birçok probleminin çözümünde muhtarlarımızla istişare içinde hareket ederken, onların daha sağlıklı koşullarda hizmet verebilmesi için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Şehrimizin sorunlarını yerinde tespit edip hızlı çözüm üretmek için kentteki kurumlardan yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Mahalle Buluşmaları, sosyal yardım ve burs sahiplerinin belirlenmesi ve yardımların ulaştırılması noktasında Muhtarlarımızın verdiği desteğin büyüklüğü tartışılmaz.” İfadelerini kullandı. 

Muhtarların gününü kutlayan Vali şahin, “Emeklerinin tam karşılığı olmasa da hayata geçirdiğimiz birer ofis, bekleme salonu, mutfak ve lavabonun bulunduğu Muhtar Evi projesiyle muhtarlarımıza modern bir çalışma ortamı hazırlıyoruz. Bu tarz projelerle daha modern bir Batman için birlikte çalıştığımız muhtarlarımızın hizmet kalitesine katkı sağladığımız için mutluyuz. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, demokrasimizin en köklü kurumlarından birinin günümüzdeki temsilcileri olan Muhtarlarımızın her zaman yanında olacağımızı belirterek kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *