image


Nikah, nişan ve düğün kısıtlamalarının kaldırılmasıyla kuyumcularda yoğunluk yaşanırken, kuyumcular vatandaşları sahte altına karşı uyardı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin ışığında normalleşme kuralları her sektörü olduğu gibi kuyumculuk sektörünü de olumlu yönde etkiledi. Normalleşmenin yanı sıra düğün sezonunun da başlaması ile birlikte kuyumcular hareketlenmeye başladı.

Covid-19 salgını gerekçesiyle düğün salonlarının kapatılması ve sokak düğünlerine de izin verilmemesi nedeniyle zorlu bir dönem geçiren kuyumcu esnafı için düğünlerin tekrar başlamasıyla sıkıntılı günler geride kalırken, hareketli günler ise tekrar başladı.

Kış mevsiminden bu yana umudunu düğün sezonuna bağlayan kuyumcu esnafının yüzü aylardır yapılmayan düğünlerin tekrar başlamasıyla bir nebze de olsa gülmeye başladı.

Düğün sezonunun açılmasıyla geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle iptal edilen, ertelenen ve yeni yapılacak olan düğünlerle birlikte kuyumcularda bir kıpırdama yaşanmaya başladı.

Salgın nedeniyle 2 yıldır düğün yapamayan ve erteleyen vatandaşların büyük bir çoğunluğu düğün için altınlarını kuyumculardan alırken kimi vatandaşlarda internetten altın alışverişini tercih ediyor.

Altının her dönemin yatırım aracı olduğunu vurgulayan kuyumcular, vatandaşları internetten yapılan altın alışverişinin riskleri konusunda uyarıyor. İnternetten yapılan alışverişlerde görsel kandırmacanın yanı sıra sahte altın riskiyle karşılanabileceği uyarısında da bulunan kuyumcular, altın alışverişinde vatandaşların güvendikleri ve tanıdıkları kuyumcuları tercih etmelerini tavsiye ediyor.

Vatandaşları sahte ve imitasyon altına karşı uyaran kuyumcu İbrahim Kocaardıç, internet üzerinden altın satışı yapan kimi satıcıların akıl almaz yöntemlere başvurduğunu belirterek vatandaşların altın alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Son zamanlarda internet üzerinden yapılan altın alışverişlerinde altınların sahte çıktığını gördüklerini belirten Kocaardıç, internet üzerinden düşük fiyata satılan altınlara itibar edilmemesini veya firmanın çok iyi araştırılması gerektiğini söyledi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *