image


Her yıl ağustos ayında gerçekleştirdikleri namaz eğitimprogramlarıyla Türkiye’de on binlerce 7-10 yaş arasındaki kız ve erkek çocuğunamazla tanıştıran Kur’an Nesli Platformu, tüm çocukları 16 Ağustos-19 Eylültarihleri arasında yapacakları ‘Namaz Eğitim Programı’na davet etti.

Gerçekleştirecekleri bir aylık namaz eğitimi programlarıylailgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Genel KoordinatörlerindenMehmet Emin Sütçü, anne ve babaları namaz programları hususunda sorumlulukalmaya çağırdı.

Son yıllarda dünyanın ağır imtihanlardan geçtiğine işareteden Sütçü, belaların, musibetlerin sel gibi yağdığını söyledi.

“TÜM OLANLAR DÜNYANIN NE KADAR FANİ BİR YER OLDUĞUNUGÖSTERMEKTEDİR”

İnsanlığın iki yıldır Covid-19 salgınıyla boğuştuğunu dilegetiren Sütçü şöyle devam etti: “İnsanlık yanı sıra seller, depremler,yangınlar, susuzluk, kıtlık derken üst üste zorlu süreçlerden geçmektedir.Aslında her şey dünyanın ne kadar fani ve kararsız bir yer olduğunuhaykırmaktadır. Bütün yaşananlar şımarıp azgınlaşan insanlığa acziyetinihatırlatıp sonsuz bir kudret sahibine, içine düştüğü büyük ihtiyaç haliyle desonsuz zenginlik sahibine yönelmesi gerektiğini açıkça göstermektedir. Bütün budış etkenlerle birlikte esas olarak insanlığın manevi yoksunluk içerisinde birvartadan başka bir vartaya sürüklendiği, iyiliğin, güzel ahlakın ve erdeminkaybolmaya yüz tuttuğuna her toplum yakinen şahitlik etmektedir. Özellikle deİslam beldelerinde bu yozlaşma çok daha bariz bir şekilde görülmektedir.”

“İNSANLIĞIN KURTULUŞU İSLAM’DADIR”

İnsanlığın tek kurtuluşunun İslam’da olduğuna vurgu yapanSütçü, “Bütün bu ahval içerisinde inancımız şudur ki; insanlığın kurtuluşuİslam’dadır. Müslüman âleminin kurtuluşu da aynı şekilde özüne, İslam’a yaniterk ettiği ibadetlerine ve değerlerine geri dönmesine bağlıdır. Çünkü Müslümantoplumlara nazar edildiğinde açıkça, ibadetlerin terke uğradığı, her yeni gelenneslin biraz daha özünden uzaklaştığı ve Müslümanların genel olarakdünyevileştiği inkâr edilemez bir gerçektir.” dedi.

“ALLAH’A YÖNELDİKÇE TOPLUM HUZUR BULUR, NESİLLER HELAKESÜRÜKLENMEKTEN KURTULUR”

Toplumun huzurunun Allah’a yönelmekten geçtiğini belirtenSütçü, “Kur’an Nesli Platformu olarak bizler emr-i bil ma’ruf ve nehyi anelmünker vazifesi gereğince toplumumuzu Kur’an-a, güzel ahlaka, Allah’a kulolmaya; batıldan ve münkerattan yüz çevirmeye davet ediyoruz. Ve yine biliyoruzki kulluğun özü, tüm ibadetlerin fihristesi olan namazdır. İmandan sonra ilkemir namazdır. Namaz diriliştir, günde beş vakit acziyetini ve ihtiyacını görüpAllah’a yönelmektir. Şüphesiz ona yöneldikçe toplum huzur bulur, nesillerhelake sürüklenmekten kurtulur.” diye konuştu.

“NAMAZ HAYATIN GERÇEK ANLAMI, KALBİN VE RUHUN NEFESİDİR”

Namazın ruhun nefesi olduğunu söyleyen Sütçü, “Ormanlarımızıyakıp bitiren yangınları söndürmek için verilen çaba, hem dünyamızı hemahiretimizi cehenneme çevirecek olan namazsızlık yangınını dindirmek için deverilmeli değil mi? Nasıl ki ormanlar yaşama nefes ise, namaz da hayatın gerçekanlamı, kalbin ve ruhun nefesi değil midir? O halde maddi yangınlardan daha çokmanevi yangınlardan sakınmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“NAMAZ HEM KİŞİ İÇİN HEM DE TOPLUM İÇİN MANEVİ BİRKALKANDIR”

Toplumun her geçen gün namazdan uzaklaştığını aktaran Sütçüşunları söyledi: “Bilmeliyiz ki namaz hem kişi için hem de toplum için manevibir kalkandır. Nasıl ki harp meydanında kalkan düştüğünde darbelere açık halegeliniyorsa, namaz ihmale uğradığında da o manevi kalkan düşer ve şeytanın,nefsin ve İslam düşmanlarının her türlü fitne, fesat ve bozgunculuğuna açıkhale geliriz. Bu yüzdendir ki, kendimize ve çocuklarımıza yapabileceğimiz enbüyük iyilik, bilinçli bir şekilde, vaktinde namaz kılma alışkanlığı kazanmakve kazandırmaktır. O halde iş işten geçmeden çocuklarımıza namazı öğretelim vesevdirelim. Erken yaşlarda kalbine, ruhuna ve zihnine nakış nakış işleyelim kibu bilinç çocuklarımızın hayatına nizam ve istikamet versin.”

“TÜM ÇOCUKLARI NAMAZ PROGRAMLARINA BEKLİYORUZ”

Salgın nedeniyle ara verdikleri namaz eğitim programlarınakaldıkları yerden devam ettiklerini anlatan Sütçü, ebeveynleri çocuklarınıprogramlara göndermeye çağırdı.

Sütçü, “Her yıl düzenlediğimiz ancak yaşanan salgınnedeniyle sekteye uğrayan ‘Hayat Namazla Güzeldir’ sloganıyla yürüttüğümüzçalışmalara bu yıl kaldığımız yerden devam ediyoruz inşallah. Bu kapsamda buyıl 16 Ağustos-19 Eylül tarihleri arasında 7-10 yaş arası kız-erkek tümçocuklarımızı imkan bulduğumuz her yerde gerçekleştireceğimiz ‘Namaz EğitimProgramına’ bekliyor; bu hususta başta anne ve babalar olmak üzere tümhalkımızı duyarlı davranmaya davet ediyoruz.” dedi.

ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *