image


DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ve il yöneticileri Basın Bayramı kapsamında gazetemiz Batman Rehber’i ziyaret etti. Gazetemiz çalışanlarının basın bayramını kutlayan Müjdeci, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada tasarruf tedbirleri kapsamında basına yönelik alınan kararları eleştirdi.

Tasarruf tedbirleri kapsamında gazete aboneliklerini iptali ve diğer kısıtlamaları doğru bulmadıklarını söyleyen Müjdeci, “ İktidarın israfa giren birçok harcaması var. Devasa kurum binalarının inşaatları, lüks araçlar, billboardlara ve başka birçok yere verilen milyonluk reklamlar… Bunlar görülmezken basına verilen cüzi desteğin kesilmesi doğru değil. Biz Deva Partisi olarak bu uygulamayı yanlış buluyor, eleştiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

“YEREL BASIN BİTME AŞAMASINDA”

Yapılan büyük harcamalara atıfta bulunan Müjdeci, “ Dediğim gibi çok büyük harcamalar var. Bunların hiç biri israf sayılmıyorken, tasarruf tedbirleri kapsamına alınmıyorken, birçok işçi çalıştıran basına verilen cüzi desteklerin tasarruf tedbirleri kapsamına alınıp israf sayılması düşündürücü. Diğer şeyler israf değil de yerel basına verilen destek mi israf? Bu yanlıştan dönülmesi lazım… Yerel basına yönelik bu kısıtlamalar kaldırılmasa çok kötü olacak. Basın, özellikle yerel gazeteler bitme aşamasına gelecek.” Diye konuştu.

“TUNUS’TAKİ DARBE SÜRECİNİ KINIYORUZ”

Tunus’ta gerçekleşen darbe sürecine de değinen Müjdeci, “ Anti Demokratik girişimlerin tümüne karşıyız. Halkın seçtiği meclisin dondurulması son derece hatalı… Kabul edilemeyecek bir hata.  Halkın iradesinin önünde hiçbir şeyin durmaması lazım… Böyle girişimlere hiçbir ülkede müsaade etmemek lazım… Biz bu girişimlere karşıyız. Bu darbe girişimini de kınıyoruz. Darbeler ne ülkeye ve ne de topluma huzur getirmez. Ülkemiz için de aynı şey geçerli. Hiçbir darbeye, darbe girişimine tolerans gösterilmemeli.” İfadelerini kullandı.

VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *