image

Seyitler Mahallesi sakinleri, mahallelerinde HDP’ye oy çıkmadığı için belediyenin bozuk sokaklarını onarmadığını ileri sürerek, kendi imkânlarıyla sokaklarını yapmak zorunda kaldıklarını söylediler.

OY VERMEYENE HİZMET YOK

Seyitler Mahallesi 3021 Sokakta bulunan mahalle sakinleri, belediyenin   çevre mahallelerin bozuk sokaklarını onardığını, fakat kendi mahallelerinde HDP’ye oy çıkmadığı için,  sokaklarını yapmadığını belirtti. Bunun üzerine mahalleli, kendi imkânlarıyla bozuk sokaklarını yapmak zorunda kaldı.

Yaşananlara tepki gösteren sokak sakinlerinden Habib Kalkan, işbaşına geldiğinden bu yana belediyeden hiçbir hizmet alamadıklarını belirterek, “Buranın altyapısı yok. Altyapıyı yaptırana kadar defalarca fen işlerine müracaat ettik. Altyapıyı yaptıktan sonra kilit taşlarını olduğu gibi bırakıp gittiler. Senelerdir bozdukları sokağımızı yapmaları için fen işlerine müracaat ediyoruz. Her defasında ‘tamam’ diyorlar ama gelen yok” dedi.

BELEDİYE YAPMAYINCA BİZ YAPTIK

Belediye yapmayınca kendi imkânlarıyla sokaklarını tadilattan geçirdiklerini ifade eden Abdulhakim Sevim ise, “Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne komşularımla beraber 4 defa gittik. Bize her defasında ‘Biz sizi tanımıyoruz. Gidin mahalle temsilcilerimiz var, onlarla görüşün’ diyorlar. Bu sorunu hal etmedikleri için, biz de kendi imkânlarımızla kendimiz yapmaya başladık.” şeklinde konuştu.

4 SENEDİR SOKAĞIMIZ BU HALDEYDİ

 

Sokak sakinlerinden Mehmet Ali Kalkan ise şunları söyledi:“Dört senedir bu sokağın hali böyledir. Kışın çamurdan, yazın tozdan geçilmiyor. Belediyeye dilekçe vermemize ve defalarca ayaklarına gitmemize rağmen, bir türlü gelmediler. Biz de kendi çabalarımızla kendi yolumuzu yapıyoruz. Belediyeye haber verdiğimiz zaman, işlerinin olduğunu söylüyorlar. ‘Ekiplerimiz ve araçlarımız başka yerlerdedir, geleceğiz.’ diyorlar ama hepsi yalan. Dört senedir gelmediler. En son çare kendi sorunumuzu kendimiz çözmeye çalışıyoruz.”  Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *