image


Diğer illerde olduğu gibiBeşiri ilçesinde de hasat sonrası yakılan anızların büyük tehlike oluşturduğukaydedilirken Beşiri Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından “Anız yangınlarına karşı lütfen daha dikkatli olalım...”uyarılarında bulundu.

Sigara izmaritleriyle olasıfelaketlerin yaşanabileceği hatırlatılan mesajda; “Uzun yolda giderkensigaranızı yol kenarına atamayın. Sizin keyfiniz başkasının bir yıllık emeğinikül etmesin.” denilerek anız yangınlarına karşı vatandaşlara uyarılardabulunuldu.

Önceki yıllarda da yapılanuyarılarda gerek tedbirsizlik ve dikkatsizlik, gerekse toprak işlemeyikolaylaştırmak gibi nedenler ile çiftçilerin bütün uyarılara rağmen tarladakalan arpa ile buğday saplarını yani anızları yakmaya devam ettikleribelirtilmişti.

Oysaki tarım alanlarındakaydedilen teknolojik gelişmeyle birlikte, hububat hasadı yapan biçerdöverlerinbitki saplarını yüksekten kesmesiyle tarlalar üzerinde bırakılan sapların(anızın) toprakla karıştırılıp gübre yapılabileceği hatırlatılmıştı.

Anız yakmanın yasak olmasınedeniyle anız yakanlar hakkında cezai müeyyide olduğu hatırlatılırken, vatandaşlarınbu konuda dikkatli olmaları, anız yakılması olayını gördüklerinde 181 çevre,156 jandarma imdat, 155 polis imdat ve 110 itfaiyeye durumu ücretsiz olarakbildirebilecekleri belirtildi. MEHMETTAHİR AKGÜL

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *