image

Batmanlı vatandaşlar itikâf geleneğini bozmayarak Ramazan’ın son on gününde itikâfa girdiler. Bu kapsamda Mehmet Emin Terece Camisinde itikâfa giren vatandaşlar duygularını paylaştı.

Batman Üniversitesinde eğitim görevlisi olan Hasan AYGÖL adlı vatandaş, salgından önce dokuz yıl boyunca Ramazan ayını umrede geçirdiğini belirterek, “ Pandemiden dolayı bu bir iki yıldır gidemiyorum. Ben de o manevi havayı solumak için burada itikâfa girdim. Geçen pazardan beri itikâftayım. Ben ve itikâfa giren diğer kardeşlerimiz bir haftadır camiden dışarı çıkmıyoruz. İhtiyaçlarımızı burada karşılıyoruz. Namazla, duayla, tefekkürle vaktimizi değerlendiriyoruz.” Dedi.

Bir okulda idareci olduğunu söyleyen Mehmet Atalay adlı vatandaş da bir haftadır itikafa girdiğini söyledi. İtikafa giren diğer vatandaşlardan etkilenerek itikafa girdiğini belirten Atalay,  bu yolla maneviyatlarını güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.   

Yasin Atalay adlı çocuk da babasıyla beş gündür itikâfta olduğunu belirterek bu ortamdan büyük zevk aldığını söyledi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *