image

Salgın ve yasaklar gölgesinde Kadir Gecesi camilerde idrak edildi. Batman merkez Şevket Başak Camisinde saat 20.00'de Kadir Gecesi için program düzenlendi. Programa Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, müftülük çalışanları ve halk katıldı

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde camiye gelen Müslümanlar, ellerini Kudüs’ün özgürlüğü için semaya açtı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından üç dilde mevlit okundu, ilahiler seslendirildi. Batman İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından dua edildi.

 “BU GÜNLER BİZİM İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNLERİDİR”

Kapanış duasının ardından açıklamada bulunan İl Müftüsü Erhan, bu mübarek ay ve gecede Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik yapılan çirkin saldırıları kınadı.

Erhan, "Evveli rahmet, orası mağfiret, sonu da cehennemden azat olunan mübarek Ramazan ayının son günlerinde bulunuyoruz. Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni cemaatimizle idrak ettik. Zira Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem), Kadir Gecesi'ni Ramazan'ın son 10 gününde aranması gerektiğini bizlere ifade buyurmuşlardır. Bu günler bizim için birlik ve beraberlik günleridir. Şüphesiz memleketimiz ve herkes için salgından kurtulmak için dualar ettik." ifadelerini kullandı.

“MESCİD-İ AKSA'DA ZALİMANE VE DÜŞMANCA BİR UYGULAMA YAPILDI”

Siyonist işgal rejiminin, Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara yaptığı zulmü kınadığını ifade eden Erhan, "Özellikler şunun altını çizmek istiyoruz. Yüze Rabbimizin emirleri doğrultusunda namazlarını kılan ve ibadetlerini yapmak için çaba sarf eden, mümin ve Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’te, Mescid-i Aksa'da zalimane ve düşmanca bir uygulama yapıldı. Mescitte ibadet eden Müslümanların üzerine sis bombaları ve farklı zulüm ve işkenceleri yaparak insanları bu muameleye tabi tutan zalimleri bir kez daha kınıyorum. Zulümlerinin bir an önce son bulması için Yüce Rabbimize kavli dualarda bulunduk inşallah en kısa zamanda mağdur ve malul insanlar zalimlerin zulmünden kurulmalarını canı gönülden istiyoruz." diye konuştu.

TERECE CAMİSİNDE DE COŞKU VARDI

Mübarek Kadir gecesinin kutlandığı camilerden biri de Mehmet Emin Terece camisiydi.  Allah’ın kendilerine hediye ettiği en üstün gecelerden biri olan mübarek Kadir Gecesi'ne ulaştıkları için Yüce Allah’a şükrettiklerini ifade eden Mehmet Emin Terece Cami İmam Hatibi Hivzullah Kavak “Mübarek Ramazan ayının son günlerine geldik. Kadir Gecesi'ne ulaşmak her Müslümanın isteğidir. Bütün insanlık için ve hastalığın bitmesi için dua edeceğiz. Bu geceyi üstün kılan yüce kitabımızın bu gecede nazil olmasıdır. Yine efendimize bu gecede peygamberlik lütfedilmiştir.” İfadelerini kullandı.

Böyle bir gecede müminlere iki emanetin bırakılması, Kur’an ve nübüvvetin gecesi olması kendileri için büyük bir şeref olduğunu vurgulayan Kavak, “Müslümanlar bu geceyi fırsat bilerek ihya etmeli. Dua ve namazla geçirmeli.” Dedi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *