image

Proje kapsamında yetkililerle iletişime geçen gönüllüler, tespit ettikleri köy okullarına gidiyor, okulları boyuyor, resimler ve çizgi film karakterleri çiziyor. Gittikleri yerlerde öğrencilerle de buluşan ve boyama çalışmalarına öğretmenlerle yerel halkın da destek verdiği gönüllü gençler, hem çocukları mutlu ediyor, hem eğitim yuvalarını yeniliyor.

NEV Kurs Merkezi Kurum yöneticisi Emre Arslan, “Proje kapsamında bu yıl kardeş köy okulu olarak Batman’a bağlı Beşiri Değirmenüstü İlkokulunu öğretmen ve öğrencilerimizle ziyaret ettik.
Kurumumuzun 10. Ve 11. Sınıf öğrencileri -belli kriterler gözetilerek- Değirmenüstü köyümüzün okulunun ana sınıfı dahil olmak üzere 1,2,3 ve 4. Sınıfa giden öğrencileri ile mektup kardeşliği kurdu. Kurumumuzun öğretmenleri ve öğrencileri ile köy okulumuzun öğretmen ve öğrencileri birlikte ilkokulumuzun duvarlarını boyadılar. Havanın güzelliğinden istifade eden öğrenciler ve öğretmenlerimiz çocuklarımıza çeşitli hediyeler sunarak beraber çeşitli spor müsabakaları düzenledi. Bu güzel gün için Değirmenüstü İlkokulu idaresine, öğretmenlerine ve öğrencilerine Nev Eğitim Kurumları adına gönülden teşekkür ederiz. Proje kapsamında önünüzdeki senelerde daha fazla köy okulumuzun duvarlarını boyamak ve kütüphane kurmak be çocuklarımızın yüzünde tebessüme yol açmak istiyoruz.” dedi.

Gönüllü öğrenciler ise "Proje bize herhangi bir karşılık beklemeden insanlara yardımı, insanları mutlu etmeyi, birliktelik duygusunu öğretti. Gönüllü arkadaşlarımızla bir arada bulunarak, aynı paydada buluşarak, bir gönüllü hareketi olmak bize mutluluk veriyor. Sevgiyi, çocuklara nasıl yaklaşmamız gerektiğini, en önemlisi kendi başımıza da bir şeyler başarabileceğimizi öğreniyoruz." şeklinde konuştular. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *