image

İlimizdeki hayvan besicileri dertli… Yeterli yem ve otlak bulamadıkları için hayvanlarını besleyemediklerini belirten besiciler, bundan ötürü hayvanlarının zayıf kaldıklarını, az süt verdiklerini ifade ettiler.

Eskiden Batman’ın kenar mahallelerinin etrafında otlaklar bulunduğunu, hayvanlarını otlatmak için sıkıntı yaşamadıklarını belirten besici Serkan Gözüm,” Batman büyüdü artık. Her geçen gün yeşil alanlar azalıyor. Her yer beton oldu. Hayvanlarımızı otlatacak yer bulamıyoruz. Yemle beslemeye çalışıyoruz. Ama yem de çok pahalı olduğu için yeterince alamıyoruz.” Dedi.

SÜT SADECE KUZU VE OĞLAKLARA YETİYOR

Kuzulara sür verme dönemi olduğunu belirten Gözüm, “ Hayvanlarımız yeterince beslenemediği için sütleri çok az oluyor. Kuzların sür dönemi. Hayvanlarımızın sütü sadece kuzu ve oğlaklara yetiyor. Satmak için süt elde edemiyoruz. Bu işi sürdürmek gittikçe güçleşiyor. Bu konuda besicilere yardım yapılması lazım.” İfadelerini kullandı.

MAYISIN BAŞINDA KIRPMA DÖNEMİ

Hayvanların sağlıklarının korunması için her Mayıs ayında yün ve kıllarının kırpılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Gözüm, “ İki hafta sonra hayvanların yününü, kıllarını kırpma zamanı başlıyor. Kırpma işlemi hayvanların sağlığı için çok önemli. Daha sağlıklı besleniyorlar, zararlı böcek ve haşerelerden korunmuş oluyorlar.” Diye konuştu. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *