image

Batman Üniversitesine atanan Rektör Prof. Dr. İdris Demir Merkez kampüste yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Demir, “Büyük sözler verip, altında kalmak istemiyorum. Yapacağız demiyorum. İmkânlar el verdiğince yapacağız diyorum. Pandemi dönemidir diye oturmayı düşünmüyoruz. Batmanlı olarak görevimin başındayım. Batmanlılar olarak sizlerden de destek bekliyorum. Batman Üniversitesi olarak bu konuda akademik anlamda elimizden gelen çabayı sarf etmeyi amaçlıyoruz. Batman Üniversitesi, hepimizin üniversitesidir. Üniversitemizin hem yerel ölçekte, hem ulusal ölçekte hem de uluslararası ölçekte tanıtımı için sizlere de çok önemli görevler düşmektedir. Bu süreçte birlikte hareket ederek Batman Üniversitesini en iyi şekilde tanıtacağımızı düşünüyor ve desteklerinizi bekliyorum.” dedi.

“YERLİ VE MİLLİ OLAN ENERJİ ENSTİTÜSÜNÜ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Enerji alanında pilot üniversite olmak için gerekli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Demir; “Çalışmalarımız kapsamında öncelikli olarak Yerli ve Milli olan Enerji Enstitüsünü Batmanımıza kazandırmak istiyoruz. Sağlık Yüksekokulumuzun akademik kadrosunu güçlendirerek, bu Yüksekokulumuzu en kısa sürede Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürmeyi hedefliyoruz. 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Hasankeyf’i yeni yüzüyle turizm potansiyelini destekleyecek projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz.  ” dedi.

“ÖĞRENCİ DANIŞMA MERKEZİ KURULACAK”

Üniversite yönetimi kapılarının her zaman öğrencilere açık olacağını söyleyen Demir; “Kurmayı düşündüğümüz “Öğrenci Danışma Merkezi” ile öğrencilerimizin sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyoruz.  Batı Raman Kampüsünde oluşturmayı planladığımız Sosyal Yaşam Merkezleri ile öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza, idari personelimize ve halkımıza daha yaşanabilir alanlar oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

“BATMAN BİLİM ŞEHRİNE DÖNÜŞECEK”

Uluslararası konferans ve sempozyumlar ile Batman’ı bilim şehrine dönüştürmeyi amaçladıklarını söyleyen Demir; “Bir taraftan da üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğrenci sayısını artırmayı planlıyoruz. Şu an itibariyle üniversitemizde 20 ülkeden 190 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. Yapacağımız protokoller ve yurt dışı ziyaretlerimizle uluslararası öğrenci sayımızı artırarak üniversitemize uluslararası bir kimlik kazandırmayı hedefliyoruz. Yerleşkesine kapanmış gibi duran bir kurum olmayı düşünmüyoruz. Yapacağımız ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarla üniversitemizi hem yurt içinde hem de yurt dışında akademik kimliği ile tanınır kılmayı hedefliyoruz. Üniversitemizin kapıları her zaman şehrimize açık olacaktır. Üniversitemizi şehrimizle bütünleştirerek üniversite şehir iş birliği içerisinde gelişimimizi hızlandırmayı amaçlıyoruz.” dedi.  M. EMİN URAZ

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *