image

Okulların yarıyıl tatiline geçmesi nedeni ile yazılı bir açıklama yayınlayan Aksoy, beklenti ve tavsiyelerini maddeler halinde sıraladı. Eğitim Birsen Beşiri İlçe Başkanı Aksoy’un Eğitim Bir Sen adına maddeler halinde sıraladığı tavsiye ve talepleri şu şekilde:
1] Salgın sürecinde eğitim yönetiminde kararlar zamanında alınmalı, süreç içerisinde alınan farklı kararlar eğitim çalışanlarını belirsizlik içerisinde ve zor durumda bırakmamalıdır.
2] Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar bilgisayar başında öğrencisinin dikkatini derste tutmaya çalışarak ders veren öğretmenlerimiz, bu zorlu süreçte hem eğitimin ayakta tutulmasının hem de öğrenme kayıplarının en aza indirilmesi mücadelesinin mimarları olmuştur.
3] 25 Ocak tarihi itibarıyla Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında yüz yüze eğitime başlanacak olması kararı yerinde ve doğrudur. Ancak, bu kararın okul yönetimlerine ve öğretmenlere yeterli hazırlık imkânı bırakılmadan alınmış olması eğitim çalışanlarını zor durumda bırakmıştır
4] Ertelenen unvan değişikliği sınavlarının ne zaman gerçekleştirileceğinin duyurulmaması, belirsizliğe ve haklı beklentinin karşılıksız kalmasına neden olmuştur. Unvan değişikliği sınavları beklentileri karşılanmalı, sınav tarihi netleştirilerek gerekirse online yapılmalıdır.
5] Öğretmenlerimizin il içi ve iller arası yer değişikliği talepleri, mazeretlerinin giderilmesi başta olmak üzere, istekleri dâhilinde mağduriyet üretmeyecek ve yeni mağduriyetlere sebebiyet vermeyecek şekilde karşılanmalıdır.
6] Öğretmen açığı, ücretli öğretmenlik gibi hak kayıplarına neden olan güvencesiz istihdam türleriyle kapatılmak yerine, öğretmen ihtiyacı gözetilerek yarıyıl tatili döneminde en az 60 bin öğretmen atanması yapılmalıdır.
7] Aynı işi yapan, aynı sorumluluklara sahip kamu görevlileri arasında eşit olmayan özlük hakları doğuran statü farklılıkları kabul edilemez. Öğretmenin iç huzuruna ve eğitimin verimliliğine zarar veren sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir.
8] Eğitimcilerin haklarını koruyacak ve geliştirecek içerikte bir Öğretmenlik Meslek Kanunu artık çıkarılmalıdır.
9] Bakanlık, 15 Şubat tarihi itibarıyla eğitimin her kademesinde yüz yüze eğitimi başlatma iradesini ortaya koymuş bulunduğundan, devam eden salgın sürecini gözeterek bunun gereklerini yerine getirecek adımları atmalıdır. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *