image

Vatandaşı vuran Korona Virüs salgınının en büyük mağdurlarından çayhane sahipleri zor günler geçiriyor. İki yıla yakındır sık sık kapanmak zorunda kalan çayhane sahipleri ilginç yollara başvurarak günü kurtarmaya, masraflarını çıkarmaya çalışıyorlar.
Çayhanesinin önünde seyyar tezgâh kurarak gelip geçen vatandaşa bir liraya çay veren Ali İşeri, az da olsa ihtiyaçlarını giderebilmek için böyle bir yola başvurmak zorunda kaldığını söyledi. İşeri, “ Salgından ötürü kahvemiz kapalı. 5 çalışanımız var. Ayrıca yüksek kira ödüyoruz. Zaten bu seyyar tezgâhla yüksek kiramızı çıkarmamız mümkün değil. Bari çalışanlarımızın bazı ihtiyaçlarını karşılayalım, harçlıkları çıksın diye düşünüyoruz. Özellikle çalışan personelimiz için böyle yapıyoruz. Yoksa bu seyyar yer bizi kurtarmıyor.” İfadelerini kullandı. 
Kendilerinin bu seyyar tezgâhtan hiçbir gelir elde etmediklerini belirten İşeri, “ Çalışan elamanlarımız vardiyalı olarak bu tezgâha bakıyorlar. Kazandıkları parayı kendilerine alıyorlar. Bu şekilde harçlıkları çıkıyor. Biz işyeri sahipleri olarak devletten yardım bekliyoruz. Hükümetin esnafına sahip çıkması lazım… Verdikleri 500 lira sigara parası değil. Bizim gibi mağdur olan çok sayıda çayhane sahibi var. Her birimizin birçok çalışanı var. Hiç birimiz çalışanına maaş veremiyor. Yetkililerin bütün bunları düşünmesi lazım.” Dedi.
Cadde üstünde kurulan çay tezgahına yanaşıp ayakta çay içen vatandaşalar da çayhane sahiplerinin mağduriyetlerinin görülmesi gerektiğini belirtip yetkilileri göreve çağırdılar. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *