image

Tüm bunlara rağmen güzel şeyler de yaşandı kentimizde. Özellikle yılsonuna doğru sağlık yatırımlarındaki artış sevindirdi. Yine tüm olumsuz koşullara rağmen Yasin Börü Ormanı gibi etkinlikler gerçekleştirildi. 
İşte Rehber Gazetesinin gözüyle ilimizde 2020 yılından bazı kareler, yaşanan olaylar, etkinlikler, yatırımlar:
Ocak 2020
En Büyük Rol Model Hazreti Meryem Olmalı
İlimizde"İçindeki Meryem'e Hayat Ver" temasıyla düzenlenen etkinlikte yapılan konuşmalarda, Hazreti Meryem'in Müslüman hanımlar için en büyük rol model olması gerektiğine vurgu yapıldı.
DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYORUZ!
Minik Ahmet’in tedavisinin yakında başlayacağı müjdesini veren baba İhsan Abay, yetkililerden ve hayırsever iş adamlarından daha fazla destek talebinde bulundu.
Ölümcül Beyincik Erimesi hastalığına yakalanan minik Ahmet’le ilgili başlatılan kampanyada ilk 8 ayda kullanılacak ilaçlar için lazım olan paranın toplandığını, tedavinin başlaması için yakında Ankara’ya gideceklerini belirten baba İhsan Abay,  gazetemiz aracılığıyla hayırseverlerden daha fazla yardım talebinde bulundu.
Şubat 2020
YARIŞMA COŞKUSU
Tüm Türkiye ile birlikte ilimizde de 40 noktada yapılan siyer yarışmasına akın eden binlerce Batmanlı aşırı soğuğa aldırmadan coşkulu bir katılım gösterdiler.
Aylardır hazırlıkları yapılan siyer yarışması dün bütün Türkiye’de coşkuyla yapıldı. Saat 11.00’da yapılan yarışmaya Batman merkez ve ilçelerinde 40 noktada 20 bine yakın peygamber sevdalısı vatandaş katıldı. Karlı havaya rağmen büyük bir coşkuyla geçen yarışma sonrası vatandaşlar duygularını gazetemizle paylaştı.
“ŞEMSİYELİ SOKAK İHMAL KURBANI”
Kar ve fırtınaya dayanamayıp çatısı çöken Şemsiyeli Sokağın esnafı, dünyadaki en uzun şemsiyeli sokaklardan biri olan sokaklarının ihmal kurbanı olduğunu iddia ederek tepki gösterdi.315 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun şemsiyeli sokaklarından biri olan ve yerli, yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Hasankeyf Sokağının şemsiyeli çatısının çökmesi sokak esnafını, vatandaşları üzdü. Sokaklarının çökmesinden ötürü yasta olduklarını belirten esnaf, çökmenin ihmal sonucu olduğunu söyledi.
Mart 2020
EVLERİNİ BAŞLARINA YIKMAYIN!
Batman Belediyesinin ‘kaçak yapı binası’ iddiasıyla 100’ün üzerinde binayı yıkma girişimine tepki gösteren HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, belediyeciliğin insanların evlerini başlarına yıkmanın olmaması gerektiğini belirtti.
MECBUR KALMADIKÇA EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN
Vatandaşlara uyarıda bulunan Vali Şahin, “Zorda kalmadıktan sonra evden dışarı çıkmayacağız. Çocuklarımızı da bu anlamda korumak durumdayız.” Dedi.
Nisan 2020
Umut Kervanı Salgın Dinlemedi
YÜZLERCE AİLEYE UMUT OLDU
 Batman Umut Kervanı tarafından aralarında yetim ve muhtaçların da bulunduğu yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye mübarek üç aylar ve Beraat Kandili vesilesiyle gıda ve kırmızı et yardımında bulunuldu.
İl Valiliği bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda içlerinde 65 yaş üstü olmak üzere toplamda 160 aileye gıda kolisi ve kırmızı et yardımı, sosyal mesafe kuralına uyularak teslim edildi.
HUBUBATÇILAR BU YILKİ VERİMDEN UMUTLU
Dünyada her geçen gün yayılan, Türkiye'de de etkisini artıran Covid-19 salgını birçok sektörü olumsuz yönde etkilerken, Covid-19'a rağmen her yerde olduğu gibi Batman'da da çiftçiler tarlalarında ürün ekmeye devam etti.
Mayıs 2020
Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 14 yaş ve altı çocukların dışarı çıkmalarına izin verilmesinden sonra bazı çocuklar okullarına gidip özlem giderdi.
Haziran 2020
AYLAR SONRA CUMA NAMAZI KILMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADILAR
İlimizde Covid-19 tedbirleri kapsamında kendileri için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı aylarca camilere hasret kalan 65 yaş ve üstü yaşlılar ile 18 yaş ve altı gençler, uzun bir aradan sonra Cuma namazı için camilere koştu.
Temmuz 2020
“27 YILLIK HASRET BİTSİN”
Hasankeyf’in Yolüstü (Kedile) köyüne bağlı 80 haneli Çatalsu (Şebiye) mezrası sakinleri, güvenlik nedeniyle 27 yıl önce terk ettikleri mezralarına geri dönmek istiyorlar
Ağustos 2020
HASTANE ÇİLESİ VATANDAŞI BIKTIRDI
Artan vakalar nedeniyle Batman Bölge Devlet Hastanesi Covid-19 polikliniklerinin önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar saatlerce beklediklerini belirterek, poliklinik ve personel sayısının artırılması gerektiği çağrısında bulundular.
İSTİHDAM ÇAĞRISI
Batman’da işsizliğin had safhada olduğunu belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yetkililere çağrıda bulunarak, “İstihdama dayalı firmalar, girişimciler desteklenmeli” dedi.
Eylül 2021
SEYYİD BİLAL’E ZİYARETLER YASAKLANDI
Gercüş ilçesine bağlı Becirman (Vergili) köyünde bulunan ve her yıl eylül ayının ikinci haftasında binlerce kişinin ziyaretçi akınına uğrayan Seyyid Bilal Türbesi’ne ziyaretler yasaklandı.
Gercüş İlçe Kaymakamlığı, yeni tip Coronavirus nedeniyle ziyaretlerin 8 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.
Ekim 2020
BİR ZAMANLAR BU EVLERDE YAŞIYORDUK
Kırk elli yıl önce 9-10 kişilik aileler olarak tek odalı, taştan, toprak damlı evlerde yaşadıklarını belirten 90 yaşındaki Yadenur Nine, o günleri anlatırken duygu yüklü anlar yaşadı.
Elleriyle bir zamanlar içinde yaşadığı, çocukluk yıllarını geçirdiği yıkık evi gösteren Yadenur Nine, “ Ben çocukken köyümüzde bu evlerden çok vardı. Zengin sayılanlar bile bu tür evlerde yaşardı. Gördüğünüz gibi çoğu yıkık. Ama bir zamanlar içleri cıvıl cıvıldı. Çocuk sesleriyle dolup taşardı bu evler. O zamanlar aileler kalabalıktı. Her aile 9-10 kişiden oluşurdu genelde. Nineler, dedeler de çocuklarıyla birlikte yaşarlardı. Gelinler evin içine getirilirdi. Amca-yeğen,  dede-torun aynı evde yaşardı.” Dedi.
Kasım 2021
UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI
2020-2021 eğitim öğretim döneminin ilk ara tatilinin ardından TRT EBA, EBA ve canlı sınıf uygulamaları, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla 4 Ocak 2021'e kadar sürecek uzaktan eğitim başladı.
Aralık 2020
“ŞEHİT YASİN BÖRÜ ORMANI” AÇILDI
HÜDA PAR Batman İl Başkanlığının girişimleriyle Batman Üniversitesi'nde Şehid Yasin Börü adına yaklaşık 20 dönümlük alanda 10 bin fidandan oluşan iki ayrı ormandan biri olan “Şehit Yasin Börü Kabuklu Yemiş Ormanı” törenle açıldı.
Ormanlardan bir diğeri olan “Şehit Yasin Börü Çam Ormanı” için ise ileriki günlerde fidan dikim töreni gerçekleştirilecek.
Batı Raman Külliyesi’nde “Şehit Yasin Börü Kabuklu Yemiş Ormanı” fidan dikim törenine; Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz, ilçe başkanları, STK temsilcileri, kanaat önderleri, öğretim üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Araştırma Hastanesinde
HASTA KABULÜ BAŞLADI
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta kabulüne başlandı.
810 yataklı hastanede ilk etapta 19 poliklinik hizmet verecek. Kademeli olarak belli branşlarda hasta kabulünün yapılacağı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bölge illere de hizmet verecek kapasiteyle donatıldı.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *