image

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yanlış proje ve uygulamalardan ötürü Batman’ın en eski caddelerinden biri olan 1’inci Cadde esnafının zor günler geçirdiğini, iş yapamaz hale geldiğini belirterek başta Vali Hulusi Şahin olmak üzere yetkililere çağrıda bulundu. Yetkililerden esnafın sesine kulak vermeleri gerektiğini isteyen Şahin, esnafla bir araya gelinip taleplerinin dinlenmesi gerektiğini vurguladı.

1’inci CADDENİN TRAFİĞE KAPANMASI ESNAFI İŞ YAPAMAZ DURUMA GETİRMİŞ

HÜDA PAR yetkilileri olarak sık sık esnafı ziyaret ettiklerini belirten Başkan Şahin, “ Ben ve diğer parti yetkililerimiz sürekli esnafımızı ziyaret edip sorun ve taleplerini dinliyoruz. Bu doğrultuda 1’inci Cadde esnafını da ziyaret etik… Oradaki esnaf kardeşlerimiz kan ağlıyor. Batman’ın en eski caddelerinden biri olmasına rağmen, özellikle yolun trafiğe kapatılmasından ötürü oranın esnafı iş yapamaz durumda. Caddenin gündüz araç trafiğine kapanması yaya müşterilerin de gitmemesine yol açmış. İyi niyetle yapılan bazı değişikli, proje ve uygulamalar ne yazık ki gereken faydayı sağlamamış. 1’inci cadde esnafının ticareti bitme noktasına gelmiş.” Dedi.

ESNAF CADDENİN TEKRAR CANLANAMSINI İSTİYOR

1’inci cadde esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinlediklerini ifade eden Şahin, “ esnafımız caddenin tekrar canlanması için bazı taleplerde bulunuyor. Bu taleplerinin yerine getirilmesini istiyor. 1’inci cadde esnafı halkın bu caddeye yönelmesi için bazı markalı ürünlerin satış yerlerinin burada açılmasını istiyor. Ayrıca bir PTT şubesinin, bazı banka ATM’lerinin kurulmasını istiyor. Amaç vatandaşın o caddeye teveccühünü sağlamak. Haliyle vatandaş PTT şubesine, ATM’lere gidince iş yerlerine de yönelecek.” Diye konuştu.

YETKİLİLER ESNAFLA BULUŞUP TALEPLERİNE KULAK VERMELİ

Esnafın taleplerinin yerine getirilmesi konusunda yetkililere çağrıda bulunan Şahin, “ 1’inci Cadde esnafı gerçekten perişan. Seslerine kulak verilmeli, talepleri yerine getirilmeli. Sayın Vali ki aynı zamanda Belediye Başkan Vekilidir de, başta olmak üzere yetkililer oraya gitmeli, esnafla buluşmalı, toplantı yapmalı. Esnafın sorunlarını dinlemeli. Taleplerine kulak vererek ne gerekiyorsa yapmalı. 1’inci Cadde esnafı kendi kaderine terk edilmemeli, mağduriyetleri giderilmeli.” İfadelerini kullandı.

HÜDA PAR olarak her zaman Batman esnafının sorunlarının takipçisi olacaklarını belirten Şahin, esnafın sorun ve taleplerini sürekli gündeme getireceklerini, esnafın yanında yer alacaklarını söyledi.  AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *