image

Kurban bayramına sayılı günler kala kurban fiyatlarının çok pahalı olmasına rağmen hayvan pazarında canlılık başladı. Kurban bayramını fırsat bilen vatandaşlar, bela ve musibetlerden koruyacağı niyetiyle kurban kesmeye yöneldi.

15 yıldır hayvancılıkla uğraştığını belirten esnaf Şemsettin Öztürk, vatandaşın geçen seneye göre bu yıl daha çok kurban alımına rağbet gösterdiğini söyledi. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Öztürk, “ Elhamdulillah bu sene hayvan pazarı daha canlı. Geçen seneye göre vatandaşlar daha çok kurbanlara rağbet ediyor. Bayram yaklaştıkça bu ilgili daha da artacak inşallah. Durumumuzdan memnunuz. Et fiyatları geçen yıla göre % 10 artmasına bu yıl talep daha çok.” İfadelerini kullandı.

Geçen sene kurban sezonunda 17 adet büyük baş, 100 adet de küçük baş hayvan sattıklarını belirten Öztürk, “ Bu sene daha çok satacağız inşallah. Bunda korona salgınının önemli katkısı var. Koronadan korunmak isteyen vatandaşlar kurbana yöneliyor. Kurban vesilesiyle Allah’tan yardım ve şifa diliyor. Kurbanın bela, musibet ve hastalıktan koruyacağına inanıyor.” Diye konuştu. ŞEVKi ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *