image

Sağlık Mahallesi sakinleri modern taziye evine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Taziye evinin yapımıyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan mahallenin bayan muhtarı Fatma Türkan, “ Mahallemiz Batman’ın en eski ve kalabalık mahallelerinden biri olmasına rağmen bir taziye evimiz yoktu. Taziye evi büyük bir ihtiyaçtı. Mahallemizde bir vefat olunca başka mahallelerin taziye evlerini kullanmak zorunda kalıyorduk. Bu da bizi zor ve sıkıntılı bir duruma sokuyordu. Taziye evi bulmakta zorlanıyorduk.” İfadelerini kullandı.

 

ARSAYI BELEDİYE VERDİ, YAPIMINI HAYIRSEVER VATANDAŞLAR ÜSTLENDİ

Belediyeye Sağlık Mahallesine taziye evi teklifini kendisinin götürdüğünü belirten Muhtar Türkan, “ Belediye bizi kırmadı, geniş bir arazi tahsisi etti. Taziye evinin yapımını da hayırsever iki kardeş, Öndaş kardeşler üstlendi. Onlar yaptılar. Allah’a şükürler olsun mahallemizi modern taziye evine kavuşturduk. Hayırsever kardeşlerden Allah razı olsun diyoruz. Onların bu hayırlı katkısı inşallah başkasına örnek olur.” Dedi.

“TAZİYE EVİ İÇİN UZUN YILLARDIR UĞRAŞIYORDUK”

Çok uzun yıllardır Sağlık Mahallesine taziye evi konusunun gündemde olduğunu, bu konuda çabaların sürdüğünü belirten Muhtar Fatma Türkan, “ Ben muhtar olduktan sonra bu konuyu sürekli gündeme getirdim.  Sık sık belediyeye gittim. Mahallemize bir taziye evinin şart olduğuna dair sürekli onlarla diyalog içinde oldum. Bana bir arsa bulduğumuz takdirde yardımcı olacaklarını söylediler. Biz de sonunda bir arsa bulduk. Tabi 5-6 ay uğraştık bu arsayı alabilmek için. Belediye sonunda bu arsayı bize tahsis etti. Öndaş ailesi de yapımını üstlendi. Bir buçuk senede bitirdik. Arsayı bulmamız, yapımı bir buçuk seneyi buldu.” Diye konuştu.

TAZİYE EVİ BİTTİ AMA VİRÜS SALGININDAN ÖTÜRÜ HİZMETE AÇILMADI

Taziye evinin bitmesine rağmen Korona Virüs salgınıyla daha hizmete başlamadığını vurgulayan Muhtar Türkan, “ Taziye evimizin iç düzenlemesi, eşyaların yerleştirilmesi bitti. Çevre düzenlemesiyle ilgili biraz eksiklikler var. Bahçe, avlu düzenlemesi... Onunla ilgili de belediye park bahçe müdürlüğüne dilekçe verdik. İnşallah o da tamamlanır. Ama dediğim gibi taziye evimiz hazır olmasına rağmen virüs salgınından ötürü konulan yasak dolayısıyla şimdi hizmet veremiyoruz.” İfadelerini kullandı.

AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *