image

Savaştan kaçarak ilimize sığınan 12 kişilik Suriyeli ailenin dramı yürek yakıyor. Kulübemsi, eşyasız, rutubetli bir evde yaşam mücadelesi veren aile hayata tutunabilmek için hayırseverlerden yardım talep ediyor.

Yaklaşık 5 yıl önce savaştan, ölümden kaçarak Batman’a sığınan Suriyeli aile İpragaz Mahallesinde yıkık bir evde barınmaya çalışıyor.  50 yaşlarında olan baba Ekrem Hüseyin, Hepatit C hastalığına yakalandığı için çalışamıyor. Çoğu küçük yaşlarda olan aile fertleri çöplerde karton ve plastik toplayıp satarak yaşamaya çalışıyor.

Gazetemiz aracılığıyla yetkililere ve hayırsever vatandaşlara seslenen Ekrem Hüseyin’in eşi, “ 5 yıldır bu harabe evde yaşamaya çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi hiçbir şeyimiz yok. Ne yiyeceğimiz, ne giyeceğimiz ve ne de eşyamız. Kışın soğuktan donuyoruz. Bizi ısıtacak sobamız, odunumuz, kömürümüz yok. Evin damı damlıyor. Yere sereceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Eşya namına hiçbir şeyimiz yok.” İfadelerini kullandı.

Kocasının hasta olduğu için çalışamadığını belirten Bayan Hüseyin, “ Eşim yıllardır hasta. Hepatit C hastalığına yakalanmış. O yüzden çalışamıyor. Onu tedavi edecek imkânımız da yok. İlaçlar çok pahalı. Kimseden yardım gelmiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz? Kocam tedavi olsaydı belki çalışırdı. Ama şu an çalışacak kimsemiz yok. Yetkililerden bize sahip çıkmalarını istiyoruz.” Dedi.

Küçük çocuklarıyla çöplerde karton ve poşet toplayarak para kazanmaya çalıştıklarını söyleyen Bayan Hüseyin, “ On çocuğumuz var. 5 kız, 5 erkek. Çoğu küçük. İmkânsızlıktan bazılarını okula gönderemiyoruz. Beslenemedikleri için çocuklarım sık sık hasta oluyorlar. Paramız olmadığı için yiyecek bulamıyoruz. Durumumuz çok kötü. Bu kötü halimizin görülmesi lazım... Hayırseverler, yetkililer  bize yardım etmeli.” Diye konuştu. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *