image

Batman Devlet Demir Yolları (DDY), ilimiz büyüdükçe şehrin içinde kalıyor. Birçok mahallenin içinden geçen demiryolları bazen istenmeyen kazalara yol açıyor. Sık sık olmamakla birlikte ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan kazaların önlenebilmesi için vatandaşlara uyarılarda bulunan Batman Devlet Demir Yolları (DDY) Gar Müdürü Cahit Kılıç, dikkatli davranılması durumunda istenmeyen kazaların yaşanmayacağını söyledi.

Fiyatların uygun olmasından ötürü tren seferlerine özellikle dar gelirli vatandaşlar tarafından yoğun talep olduğunu belirten Kılıç, “ Tren ulaşım konusunda ilimizde büyük bir boşluğu dolduruyor. Ucuz ulaşım sağlıyor. Rayların şehrin içinden geçmesi bazen istenmeyen kazalara yol açabiliyor. Vatandaşlar kurallara uyarsa, dikkatli davranırlarsa sıkıntı olmaz. Özellikle trenin geçiş saatlerinde sürücüler ve yayan vatandaşlar hemzemin geçitlerinde dikkatli olmalı. Kurallara uymalı.” Diye konuştu.

TREN TAŞLAMA ÜZÜNTÜ VERİCİ

Tren taşlama olaylarının da yaşandığını vurgulayan Kılıç, bu konuda anne babalara görev düştüğünü, çocuklarını tren taşlamaları için eğitmeleri gerektiğini söyledi. Kılıç, “ Ne yazık ki bazen tren taşlama olayları da yaşanıyor. Batman’ın giriş ve çıkışlarında çocuklar treni taşlıyorlar. En son birkaç gün önce böyle bir olay yaşandı. Anne babalar bu konuda çocuklarını bilinçlendirmeli. Bu tür nahoş hadiselerin yaşanması üzüntü verici… Seyahat özgürlüğünü de olumsuz etkiliyor.” Dedi. ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *