image

Şubat sonu itibariyle görülmeye başlanan pancarların faydalı olanlarını toplayıp sofralarda çeşitli yemek ve salata türü olarak hazırlayan kadınlar, tamamen doğal olan pancarların şifa deposu olduğunu belirtti.

Marul, maydanoz bahçeleri içerisinde, dağ ve bayırlarda yetişen çeşitli otların toplanma mevsiminin geldiğini belirten kadınlar, topladıkları pancarların özellikle şeker hastalığına iyi geldiğini ifade ettiler.

Köye pancar toplamak için geldiklerini belirten Halise Polat, "İlkbaharda yeşeren bu otlar, insan sağlığına çok faydalıdır, bin bir derde devadır. Bal arıları gelip bu bitkilerden polen toplar ve insanoğluna o şifa kaynağı olan balı ikram ederler. Topladığımız çeşitli pancarlardan birçok yemek ve salata çeşidi yaparız. Börek, hıtap yaparız, kavurarak yeriz, pilavın içerisine atarız, salatasını yaparız. Özellikle şeker hastalarına ve tansiyon hastalarına çok iyi gelir. Tamamen ücretsiz ve doğal olan bu şifa defosu pancar çeşitlerini herkes gelip toplayıp yiyebilir. Bu bitkilerden ilaç da yapılıyor." dedi. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *