image

Bölge genelinde olduğu gibi Batman’da da piyasanın kötü olduğunu söyleyen Emlakçı Suat Zengin, “ Kış aylarında, özellikle ocak ve şubatta her sene zaten piyasalar durgun. Ama Suriye meselesi, sınırların kapalı olması, dolardaki dalgalanma, ekonomik kriz bu durgunluğu daha da artırmış durumda. Piyasa kötü kısacası… Ama Belediyenin 50 bin dönüm araziyi daha imara açması bizi umutlandırıyor. Bu durum canlılığa yol açabilir. Hem inşaat sektöründe hem de emlakte olumlu gelişmeler olmasını bekliyoruz.” Diye konuştu.

Yeni imar alanları açıldığı zaman müteahhitlerin yeni bina inşaatlarına başlayacağını, emlak sayısında artış olacağını belirten Zengin, “ Bu durum emlak fiyatlarına olumlu yönde yansır.  Arsa sayısı az olduğu için arsa sahipleri müteahhitlerden fazla para istiyorlar. Bu yüzden çoğu müteahhit bina yapmak istemiyor. Ama yeni emlak alanları açılınca arsa sahipleri de daha uygun fiyat talep etmek zorunda kalacak.” Diye ifade etti.

Kira konusuna da değinen Zengin, “ Yeni imar alanlarında binaların yapılıp bitirilmesi bir iki yılı alır. Bir iki yıl daha kiralarda artış yaşanabilir. Ama bina sayısı çoğalanınca haliyle kiralar da düşer. Dar gelirli vatandaşlar da rahatlar. Şu an kiralık ev bulmak zor. Bu yüzden kiralar fahiş.” Dedi.

MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *