image

Çiçek ekimi, ağaç dikiminin yanı sıra parklarda kurduğu pergole, oturma bankları, çocuk oyun gruplarıyla da adından sıkça söz ettiren Batman Belediyesi, halkın oturup dinlenebileceği ve boş vakitlerini geçirebileceği mekân sayısını artırmayı hedefliyor. 

2020 yılında mülkiyetine Batman Belediyesine ait olan alanlarda 38 parkın tamamlanması için harekete geçen ekiplerimiz, çocukların trafik kazası riski olmayan güvenle oynayabilecekleri oyun alanları oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Parkların büyük çoğunluğuna; bordür, oyun alanı, kayrak döşeme, patinatol, yağmur oluğu, renkli mermer, kauçuk serme, traverter döşeme, oyun grubu, hazır çim, ağaç altı aydınlatma, saz lambası, fitness ve spor aletleri, oturma bankları, çöp kutuları, havuz patlatma taşı gibi çalışmalar gerçekleştiren ekiplerimiz Batman kent merkezinde toplam bir milyon 378 bin 800 adet çiçek ekimi gerçekleştirdi. 2019 yılında Batman’ın farklı mahallelerinde bulunan parklara toplamda 113 bin 900 metrekarelik alana sulama sistemi için altyapı çalışması gerçekleştiren Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 97 bin 250 metrekarelik alanı da çimlendirerek yeşil bir görünüme kavuşmasını sağladı. ŞEVKİ ASLAN

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *