image

2019 yılı boyunca köylere yönelik yaptıkları çalışmalar konusunda açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Sinan AŞCI özellikle KÖYDES programı çerçevesinde köylerin su ve kanalizasyon ihtiyacını önemli ölçüde giderdiklerini söyledi. Köylerdeki okul onarımlarını, cami ve taziye evlerine yönelik malzeme desteğini de unutmadıklarını vurgulayan AŞCI, köylere yönelik hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.

“Yol Çalışmalarında Boş Durmadık”

Köy yollarını bakım ve onarımı, yol genişletme çalışmaları konusunda da boş durmadıklarını belirten Kaymakam AŞCI, köylerdeki çöplerin düzenli olarak toplandığını söyledi.

Su ve kanalizasyon hizmetleriyle ilgili gazetemize rakamlar eşliğinde açıklamalarda bulunan kaymakam AŞCI, “Beşiri Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince Birlik programı, KÖYDES Programı ve Özel İdare programları kapsamında 2019 yılında İhaleleri yapılan biten ve bitme aşamasında olan Grup Köy yollarında 23 kilometre BSK asfalt, 5.5 kilometre Sathi kaplama asfalt, 7 köy ve mezrada kanalizasyon şebekesi yapımı,  11 köy ve mezrada içme suyu kuyusu sondajı, 12 köy ve mezrada içme suyu şebekesi yapım, 6 okulun çatı bakım onarımı, muhtelif köylerdeki okulların bakım onarımı ve muhtelif köylerdeki 8 cami ve 12 taziye evlerine malzeme desteği yapıldı. Yine köylerimizdeki içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi ve kuyularda oluşacak arızalara gerekli malzeme desteği KHG Birliğince karşılanmakta olup gerektiğinde arızalar Şantiye Araçları ile müdahale edilip arızalar giderilmektedir.” ifadelerini kullandı.

29 Bin Metre Kare Parke Taşı Döşendi

Köylerdeki altyapı çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Kaymakam AŞCI, “Altyapısı tamamlanan köylerimizde köy içi parke taşı ile kaplama çalışması kapsamında 2019 Yılı içinde 3 köyümüzde toplam 29 bin metre kare parke taşı çalışması yapıldı.” Dedi.

Çalışmalar Aralıksız Devam Etti

Köy yollarının Özel İdare Şantiyesi tarafından sürekli bakım ve onarımdan geçirildiğini belirten AŞCI, “Beşiri Kaymakamlığı İlçe Özel İdare Şantiyesi tarafından yol açma, yol genişletme, Stabilize çalışmaları aralıksız devam ettiği gibi yine Şantiye araçlarıyla kışın aşırı yağışlarla oluşan yol bozulmaları, menfez bozulmaları ve kapanan yollara anında müdahale edilmektedir. Köylerdeki çöplerde ilçe özel İdaremizce düzenli olarak toplanmaktadır.” Diye konuştu. ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *