image

 

HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Mısır’da başta Muhammed Biltacı olmak üzere haksız yere zindanda tutulan Müslümanların yaşadığı zulüm ve sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlenip cezaevinde tutulan mazlumlara mektup gönderildi.

PTT Batman Şubesi önünde düzenlenen basın açıklamasına bazı sivil toplum kuruluşu temsilcisi de destek verdi. Basın açıklamasına katılan gençler, Mısır zindanlarında bulunan mazlumların fotoğraflarını taşıdılar.

Basın açıklamasını HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Adnan Çetiz okudu.

65 BİNİN ÜZERİNDE İNSAN HÂLÂ CEZAEVLERİNDE TUTULMAKTA

Çetiz, “2016 yılında Mısır resmi kaynakları açıklamasına binaen bugün cezaevlerinde çoğu İhvan ve diğer muhalif siyasi gruplardan tutuklu insan sayısı 65 binin üzerindedir. Cezaevine giren ve çıkan kadınların yanı sıra bugün 154 kadın hâlâ cezaevlerinde tutulmaktadır. Birçok kişiye idam cezası verilmiş ve maalesef bu idamların çoğunlukla gençlerden oluşan 60’a yakını ailelere bile haber vermeden infaz edilmiştir. En son yakın zamanda üç gencin infazı ile gerçekleşmiştir. Muhammed Mursi ise 7 yıllık işkence ve kötü muameleye daha fazla dayanamayarak Mahkemede duruşma esnasında hayatını kaybetmiştir.” Dedi.

 İDAMLAR DURDURULSUN

Bütün resmi, sivil, ulusal, uluslararası kurum ve kuruluşları Mısır’daki insan hakları ihlallerini durdurmaya davet ettiklerini belirten Çetiz, “Uluslararası diplomatik heyetler devreye girsin, alimlerden oluşan heyetler devreye girsin, parlamenterler delegasyonları, BM ve AB’nin işkenceyi önleme komiteleri devreye girsin ve idamlar durdurulsun. İşkenceye son verilsin. Yetkisi olan tüm yargı mercilerini, uluslararası mahkemeleri, 2013’te yapılan katliamların sorumluları dahil olmak üzere, başta Sisi olmak üzere, tüm işkencecilerin yargılanması için göreve davet ediyoruz.” Dedi.

Basın açıklamasının ardında HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları üyesi gençler Mısır zindanlarındaki mazlum Müslümanlara topluca mektup gönderdiler. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *