image

 Hasankeyf’te “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı” Kaymakam Haluk KOÇ başkanlığında yapıldı. Kaymakamlık  toplantı salonunda yapılan toplantıya;  İlçe Jandarma Komutanı Ömer SEYHAN, İlçe Emniyet Amiri V. Enes KARA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali TANRIVERDİ, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr İzzet GÖK , İlçe Vaizi Abdullah GÜNDÜZ, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ramazan ÇİÇEK ve  S.Y.D.V. Müdürü Şehmus BIÇAKÇI  katıldı.  

Yapılan Toplantıda; Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele" alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı.  6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamındaki olay sayıları, başvuru sayıları,  alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için ilçe bazında planlanması gereken tedbirler değerlendirildi. Son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler  üzerinde duruldu.

Bu kapsamda, Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Sosyal İnceleci olarak katılım sağlayan Zeynep TOĞLUK tarafından İlçede Kadına Karşı Şiddetle Mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme sunumu yapıldı.  

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele konusunda yürütülecek çalışmalarda kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve yürütülecek çalışmalara ilişkin değerlendirmelerinin yapılmasının ardından toplantı sona erdi. MEHMET TAHİR AKGÜL              

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *