image

Merkez ve köy okulu ziyaretlerini aralıklarla devam ettiren  BİLİCİ, “Değerler Eğitimi” kapsamında ayın değer konusu olan “ADALET” konusunu konuşmak üzere on ikinci sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.

“BİR MEMLEKET ADALETLE YAŞAR ADALETSİZLİKLE YIKILIR”

Adalet sarayı timsali Hz. Ömeri’in Şam Valisi Sad Bin Ebi Vakkas’a yazdığı “Bilesin ki, ben Nuşirevan’dan daha az adil değilim.” başlıklı mektup hikayesini anlatarak adil olma ve adaletle hükmetmenin önemini vurgulayan  BİLİCİ; adalet ve eşitliği birbirinden farklı kavramlar olduğunu, yöneticilerin temel görevlerinin başında herkes için adaleti tesis etmek olduğunu, adaletin tarih boyunca önemi anlaşılan bir erdemlilik ve insanlığın ortak değeri olduğunu, ulus olarak tarihe baktığımızda atalarımızın adalet ve zulme dair pek çok özlü sözle kavramı karakterize ettiğini, adil olmadan yönetici olunamayacağını, bir memleketin adaletle yaşayacağını ve adaletsizlikle yıkılacağını ifade etti.

Öğrencilerle keyifli bir sohbet geçiren ve öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtlayan BİLİCİ, öğrencilere kendi meleğiyle ilgili bilgileri de aktararak öğrencilere nasihatlarda bulundu.

Öğrenci buluşması, toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *