image

"Uluslararası 10'uncu Din Görevlileri Sempozyumu 'Davet Dili' sempozyumu dün dünyanın değişik ülkelerinden gelen onlarca âlimin katılımıyla başladı. Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde saat ikide başlayan sempozyum yoğun ilgi gördü.

Dünya İslam Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyeddin Karadaği, Kudüs eski Müftüsü İkrime Sabri, İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İttihad'ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan ve çok sayıda yurt içi ve yurt dışından âlim ve akademisyenin katıldığı sempozyumda Vali Hulusi Şahin de katılımcılar arasındaydı.

Batman Valiliği ev sahipliğinde icra edilen sempozyumda protokol konuşmalarından sonra ilk olarak Diyanet İşleri eski Başkanı ve İslam Düşünce Enstitüsü Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kürsüye çıktı. Açılış konuşmasını yapan görmez davetin önemini ve davet dilinin nasıl olması gerektiğini anlattı.

Sempozyumun ilk oturumda Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğretim Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül 'Toplumun Değişim ve Dönüşüm Sürecinin Temel Dinamikleri Eğitimcilere Yönelik Din ve Davet Dili' başlıklı bildirisini sundu.  Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu 'Günümüzde Gençlerle İletişim' konusunu anlattı. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da 'Davette Gönül İnsanı ve Gönül Dili Faktörü' başlıklı konuşmasını yaptı. Oturumda son olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Başkanı Dr. Neşet Bodur, 'Mabedin Gölgesinde Yaşamak' adlı tebliğini sundu.

ESKİ KUDÜS MÜFTÜSÜ DE KONUŞTU

Öğleden sonra gerçekleştirilen oturumdaysa dünyaca ünlü yabancı âlimler birer konuşma yaptı. . Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyeddin Karadaği ve Kudüs eski Müftüsü ve Mescidi Aksa Katibi İkrime Sabri yaptığı konuşmalarla davetin gerekliliği, davet dilinin nasıl olması gerektiği, gençlik ve davet çalışması gibi konuların üzerinde durdular.

MEHMET EMİN URAZ

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *