image

Uzun zamandan bu yana basın mensupları ile bir araya gelemediklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mehmet Demir, Batman Belediyesinin seçimden bu yana yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Basın mensuplarının sorularına yanıt veren Demir 18 Nisan 2019 tarihinden bu yana belediyenin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.

Batman'ın değişik semtlerinde yapılan parklar, İluh Deresinin ıslahı, Yaşar Kemal Parkı’ndaki son durum, amatör spor kulüplerine yönelik destekleri ile ilgili son bilgileri de paylaşan Demir: “2019 yılı bütçemiz oldukça sınırlı. Şuan için herhangi bir destek yapmamız mümkün değil. Giderimiz gelirimizden daha fazla. Bu demek değildir ki ‘Elimiz kolumuz bağlı olarak çalışmayacağız’ elbette çalışmalarımızı hızlandırdık. İmkanlar nispetinde çalışmalarımızı artırdık. İluh Deresi için Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’nde girişimlerimiz oldu. Şayet destek verirlerse TOKİ mantığıyla çalışma gerçekleştireceğiz. İl Bank’tan kredi istedik, yılsonuna kadar herhangi bir kredi desteğinde bulunamayacaklarını ifade ettiler.” dediler.

Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne bağlı ulaşım hizmetleri ile ilgili kentin dinamikleri ile bir araya gelerek 1,5 aylık bir çalışmanın gerçekleştirildiği yeni ulaşım sisteminde otobüs sayısının artmasıyla birlikte ulaşımda büyük rahatlama sağlanacağını kaydeden Demir: “Makro düzeyde yapılan çalışmalarda mikro düzeyde ufak tefek aksaklıklar olabilecektir. Şehrin yaklaşık yüzde 40’ına otobüs gitmiyordu. Kilometre bazında yol uzun olmasına rağmen 23 bin yolcu taşınırken, şu anda 31 bin yolcu taşıyoruz. Bu da 8 bin yolcu fazla taşındığını gösteriyor. Bunun içinde ücretsiz olarak taşıdıklarımız hariç. Günde 1000 litre daha az yakıt harcayıp, günlük 6000 TL'lik bir tasarruf sağladık. Otobüslerimizin sayı bazında eksikliğinin olduğu doğrudur. Yeni otobüsler alınarak bu sorunu da bir nebze olsun azaltmayı düşünüyoruz.” Dedi. (AHMET KÖLGE)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *