image

KDV ve ÖTV indirim fırsatlarından faydalanmak için son günlere gelindi. 2019 KDV ve ÖTV indirimleri fırsatından yararlanmak isteyenler için son günler yaklaşıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda verilen müjdede indirimlerle ilgili detaylar yerini almıştı. 6 başlık altında toplanan KDV ve ÖTV indirimleri önümüzdeki günlerde sona erecek.

KDV ve ÖTV indirimi ile mobilya ve beyaz eşya sektöründe ürün satın alacak kişiler avantajlı bir şekilde satın alma işlemini gerçekleştirebiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu indirimleri 2018 yılında başlatmış ve yıl sonuna kadar devam edeceğini duyurmuştu. Daha sonra da 31 Mart’a kadar uzatılan indirim süresi son olarak 30 Haziran 2019 tarihine çekilmişti.

Beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimleri satışları arttırınca sektör temsilcileri de harekete geçti. 30 Haziran’da sona erecek olan vergi indirimlerinin devam etmesini talep eden sektör temsilcileri, ÖTV ve KDV indiriminin ardından bir nebzede olsa hareketlilik yaşandığını, şu an düğün sezon olduğu için kısmen de bir hareketliliğin başladığını belirterek, ÖTV'nin tamamen kaldırılmasını istiyor. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *