image

Batman İl Müftülüğü tarafından organize edilen ‘Sabah Namazı Buluşmaları’ programında ‘Çanakkale Şehitleri’ için mevlit verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamaya koyduğu ‘Sabah Namazı Buluşmaları’ kapsamında, Batman İl Müftülüğü tarafından organize edilen programlar devam ediyor. Programda ‘Çanakkale Şehitleri’ için sabah namazı sonrasında üç dilde mevlit ve Kur’an-ı Kerim okundu. Sabah namazı vaktinde Batman merkez Şevket Başak Camii’nde gerçekleştirilen programa, Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Müftü Yardımcıları Abdurahim İnanç, Muhammed Yusuf Yaşar, Batman Vaizi Murat Kurt, Müftülük mevlithanları ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Batman merkez Şevket Başak Camii’nde gerçekleştirilen programda, İl Müftüsü Hasan Çağlar, sabah namazını kıldırmasının ardından ‘Çanakkale Şehitleri’ konulu bir sohbet yaptı.

Çağlar, “Bugün İslam tarihi ve Müslüman milletimizin tarihi açısında önemli bir zaferin yıl dönümüdür. Hz. Muhammed’den (sav) günümüze kadar İslam mücadelesi yapılmıştır. Düşmanlarla fiili mücadeleler yapmıştır. Hz. Yasir ailesi şehit oldu. İslam’ın yayılması İslam topraklarının mukaddesatlarının korunması için Hz. Hamzalar, Hz. Mus’ab bin Umeyrler, on binlerce sahabeler şehit olmuştur. Müslümanlar devamlı şehitler vermiştir. Savaşlarda verilen şehit sayısı bakımından Çanakkale Savaşı’nın tarihte emsali görülmemiştir. Bu savaş gerçek manada İslam’ı yok etmeye çeşitli kıtalarda ordular teşkil ederek Müslümanların üzerlerine hücum ettikleri bir savaştır. Bu savaşta Müslüman milletimiz doğusuyla, batılısıyla, güneylisi ve kuzeylisiyle herkes canını feda etmeye hazır bulunmuş ve sayıları yüzbinlerle ifade edilen şehitler verilmiştir.” dedi.

Sohbettin ardından Çanakkale’de Şehit olanlar için üç dilde mevlit verildi. Verilen mevlitten sonra İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar’ın duası ve dağıtılan ikramlar ile program son buldu. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *