image

Yaşanan ekonomik saldırıların ardından piyasada ürünlere gelen fiyat artışı vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Özellikle vatandaşın günlük ihtiyacını karşılayan sebze ve meyve fiyatlarındaki artış ise adeta cep yakıyor. Sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan fiyat artışını önlemek amacıyla kimi büyükşehirlerde tanzim satış noktasının kurulması kısmen fiyatların düşmesinde etkili olsa da vatandaşlar, soruna yönelik kalıcı bir çözüm getirmeyeceği düşüncesinde.

Artan sebze fiyatlarının önüne geçmek amacıyla ülkenin bazı büyükşehirlerinde uygulamaya konulan tanzim satışıyla ilgili konuşan Batmanlılar, tanzim satış noktalarının sevindirici olduğunu ancak sadece büyükşehirlerde değil, ülke geneline yayılması gerektiğini belirttiler.

Hükümete çağrıda bulunan vatandaşlar, söz konusu duruma kalıcı çözüm için üretime yönelik hamlenin yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Tanzim satışını seçim hamlesi olarak gören kimi vatandaşlar da daha önce de zamların yaşandığını fakat buna karşı tanzim satış yerlerinin açılmadığını kaydettiler.

"TANZİM SATIŞ YERLERİ AÇILIRSA FİYATLAR DÜŞECEKTİR"

Batman'da da tanzim satış noktalarının açılmasını istediklerini belirten vatandaşlardan Arap Çoban, "Sebze ve meyve fiyatlarının stokçular yüzünden yükseldiğini düşünüyorum. Çünkü mal az olduğu zaman fiyatlar yükseliyor. Bir mal piyasada bol olduğu zaman fiyatlar da haliyle düşüyor. Millet fırsatçıdır. Fiyatların yükselmesinde suçlu, malı toptan alıp stok yapanlardır. Stok yapılınca mal az oluyor, bu sefer de fiyatlar yükseliyor. Tanzim satış noktaları mutlaka faydalıdır ama yetersizdir. Her il de tanzim satış yerleri olursa fayda verir diye düşünüyorum. Bizler Batman'da da tanzim satış noktalarının açılmasını istiyoruz. Açılırsa fiyatlar düşecektir. İlaç, gübre ve tohumda da tanzim satış noktaları açılmalı çünkü bunun çiftçiye faydası olacak. Tanzim satış noktaları tam anlamıyla çözüm olmaz, bence yetersizdir." dedi.

"DENETİM OLSAYDI FİYATLAR BU KADAR YÜKSELMEZDİ"

Sebze ve meyve başta olmak üzere ürünlerde yaşanan fiyat artışındaki sebebin denetimsizlikten kaynaklandığını savunan Orhan Bozkurt, "Sebze ve meyve fiyatlarının yükselmesi denetimin olmamasından kaynaklanıyor. Ortamda bir boşluk, denetimsizlik var. Denetim olsaydı fiyatlar bu kadar yükselmezdi. Tanzim satış noktaları bir nebze de olsa vatandaşın derdine derman olur. Tanzim satış noktalarının olması halk tarafından destekleniyor. Çünkü en azından fırsatçılara meydan verilmiyor. Onun için tanzim satış noktalarının olması piyasanın ateşini biraz düşürüyor. Bulunduğumuz yerde de tanzim satış noktalarının olması gerekir. Bence ilaç, gübre ve tohumda da tanzim satış noktaları açılmalıdır. Bu, çiftçilerimize destek olur. Şu an çiftçilerimiz çok sıkıntıdadır. Tanzim satış noktalarının her hâlükârda faydası var." ifadelerini kullandı. MEHMET EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *