image

Geçtiğimiz sene Van ve Çorum’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dağıttığı kömür torbalarından toz, toprak çıktığı ve kömürlerin sobada yanmadığı iddiaları üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından katı yakacak kriterlerinde denetimler sıkılaştırılmıştı.  
Beşiri’de de her yıl kış aylarında yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin biraz olsun yükünü hafifletmek amacıyla Belediye ve Kaymakamlıkça belirlenen ailelere Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından yakacak yardımı yapılıyordu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kanununa göre Beşiri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nın Beşiri’deki yardıma muhtaç ailelere dağıtmayı planladığı tonlarca kömür yapılan testler sonucunda zehirli çıktı. 4 bin aileye yardım amaçlı verilmesi planlanan kömürlerin olması gereken kriterleri karşılamaması ve zehirli çıkması üzerine kömürler geri iade edildi.
Kömürlerin geri iadesi üzerine yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi gazetede yayınlamış olduğu kriterlere uygun kömürlerin getirilmesi ve ailelere dağıtılması bekleniyor. ŞEVKİ ASLAN  

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *