image

 “KAR MARJIMIZ SIFIR”

Kar marjlarının sıfıra düştüğünü belirten Arkadaş Turizm sahibi Halil Gündem, “Akaryakıt fiyatlarının artması biz servisçilerin kâr marjını sıfıra düşürdü. Bu da bu işten kâr etmediğimizi, neredeyse devlete çalıştığımızı gösteriyor.  Maliyetler artınca servis ücretlerini arttırmamız gerekiyor, o zaman da veliler şikâyet ediyor. Bazı veliler zar zor servise para veriyor, bir de zam geldiğini söylersek tümden mahvolurlar. Biz 5 lira zam yapıyoruz, veli şikâyet ediyor geri çekiyoruz. Bu durum herkesi etkiliyor. Bu durumda ayakta durmak çok zor, yetkililerden isteğimiz biz okul servisleri için bir düzenleme yapmalarıdır.” İfadelerini kulandı.

“AKARYAKIT BİZİ BİTİRDİ”

Akaryakıt fiyatlarının kendilerini bitirdiğini belirten Yeldem Turizm sahibi İslam Demir, “Akaryakıt fiyatları bizi gerçekten bitirdi. Son bir yılda gelen vergi zamları ve akaryakıt zamları bizim işimizi yürütmemizi engelliyor. Her firmanın çalışma biçimi farklı ama ortalama aylık 7 bin litre akaryakıt harcıyorlar, bu da 40 bin lira oluyor. Diğer maliyetler de eklenince baş edilemez bir hal alıyor. Yetkililerden isteğimiz biz taşımacılara bir el atmalarıdır.” Dedi.

BİR AY ÖNCE 4 LİRAYKEN BU AY 5.75’E YÜKSELDİ

Aniden yükselen akaryakıt fiyatlarına dikkat çeken Faruk Turizm yetkilisi Sebahattin Doğru, “18 Eylül’de açılan okullara sevinen taşımacılar, akaryakıt zamları yüzünden çalışamaz duruma geldi. Bir ay önce 4 lira olan akaryakıt bu ay 5.75’e yükseldi. Buda yaklaşık litre başına %25’lik bir artış var. Dolayısıyla maliyetlerimizde %25 arttı. Bunu velilere yansıtmak istemiyoruz, yansıtmadığımızda da biz zararlı çıkıyoruz. Bu konuda Yetkililerden destek bekliyoruz.” Diye konuştu.

TAŞIMACILAR OLARAK ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ

Akaryakıt zamları hakkında destek isteyen bir diğer taşımacıda Batman Turizm Sahibi Mahsum Önder, “Taşımacılar olarak zor günler geçiriyoruz. Vergilere ve akaryakıtlara gelen zamlar bizi bitirdi. Veliler bile bu durumdan şikâyetçi. Yetkililerden ricamız bu konuda ellerini taşın altına koymalarıdır.” İfadelerini kulandı. Recep Fırat

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *