image

Vali Deniz, yayınladığı mesajında, “Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması ve iyileştirilmesi yönünde son yıllarda çok önemli yasal düzenlemeler yapmıştır. Hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkânı ortaya çıkmıştır. Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli vatandaşlarımızın bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir. Engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmemektir.” Dedi.

HER ZAMAN ENGELLİLERİMİZİN YANINDAYIZ 

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında yerel yönetimlerin yaptıkları her çalışmada engelli vatandaşları düşünerek hareket ettiklerini söyledi. 

Dünyaya gözünü açan her insanın birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken Başkan Vekili AKSOY, engelli vatandaşlarımızın toplumun birer parçası olduğunu, Belediye olarak yapılan her çalışma ile engelliler için sosyal, kültürel, sportif alandaki çalışmaların yıl boyunca devam ettiğinin altını çizdi. 

Engellilerin yaşadıkları sorunları sadece engelli ve ailelerinin değil toplumun tüm kesimini yakından ilgilendirdiğini belirten Başkan Vekili AKSOY: “Yerel yönetim olarak biz belediyeler, engelli vatandaşlarımızın haklarını gözeterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Batman’da engellilerimiz için çok güzel uygulamalarımızı hayata geçirdik. Engelli olma durumu sosyal hayatı engelleyen bir kusur olarak görülmemelidir. Bu vesile ile Dünya Engelliler Günü nedeniyle tüm engelli vatandaşlarımıza, onların fedakâr ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. Mehmet Emin Uraz

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *