image

Hz. Muhammed (sav) kutlu veladetinin seneyi devriyesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temasıyla program düzenlendi.

Etkinliğe katılanlara Hz. Muhammed'in (sav) hayatını anlatan kitapçık hediye edildi, şeker ikramında bulundu. Erkek ve kadınlar için ikiye ayrılan salon doldu. Program Şerif Yalçın'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan mevlit ile devam eden programda ilahi sanatçısı Mustafa Altıntop tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi. Etkinlikte Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) üyesi Remzi Uçar ve Abdulkuddus Yalçın Hz. Peygamberin hayatından kesitler anlattı. İnsanların perişan halde olduğunu, Aylan Bebeklerin cansız bedenleri sahillere vurulduğu, şehirlerin evlerin harap olduğu, insanlığın unuttuğu sanılan ve herkesin adaleti, rahmeti beklediği bir dönemde olduklarını dile getiren İttihadul Ulema üyesi Remzi Uçar, insanlığın kurtuluş yolunun Hz Muhammed'in adaletiyle olabileceğine vurgu yaptı.

Uçar, "Suni olmayan, gerçek barışı ve adaleti sağlayan Hz. Muhammed'tir. O düşmanlarına bile merhamet etmiştir, Mekke’yi fethettiği zaman Mekke’de bulunan onun sahabelerinde şehit edenlerinde içinde olduğu herkese seslenerek, 'evinde olanlar Kâbe’nin içinde olanlar Ebu Süfyan’ın evinde olanlar emniyete ve güvence altında olacaktır' diyerek tarihe altın harflerle yazılacak bir ders vermiştir. Tarihte enduruste şu anda ki İspanya’da orda ki gayri Müslimler Müslümanlara şunu haykırdılar, gelin ey Müslümanlar neredesiniz, gelin bizi kurtarınız, gelin bize hürriyetimiz veriniz, gelin bize adaleti öğretiniz, gelin bize barışın hakikate nasıl olacağını bize öğretiniz, suni olan, yalancı olan barışları değil hakikat barışını adaleti bize öğretiniz." dedi.

 

Daha sonra programda bir konuşma yapan İttihadul Ulema Üyesi Abdulkuddus Yalçın, etkinliğin düzenlenmesinin sebebinin Hz Muhammed'in hayatından kesitler sınarak ders çıkarmak için olduğunu söyledi. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *