image

Saadet Partisi Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Adaletin tesis edilemediğini söyledi. 11.00’da Kültür İl Merkezinde gerçekleşen Toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Mesut Doğan, İsmail Hakkı Akkiraz, Fethullah Erbaş, Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç, Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Batman İl Başkanı Mehmet Fırat ve STK başkanları katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl başkanı Mehmet Fırat, İlimize teşriflerinden dolayı genel başkana teşekkürlerini iletti.

“ÜLKEMİZ BİRÇOK PROBLEM İLE KARŞI KARŞIYA”

Ülkemizin birçok problem ile karşı karşıya olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Ülkemiz birçok problem ile karşı karşıya. Zor bir dönemden geçiyoruz, hem içerde hem de dışarda çok ciddi gelişmeler ile karşı karşıyayız. Ne yazık ki problemlerimiz büyüyor, azalmıyor. Üzülerek ifade ediyorum, bugün Türkiye’de farklı bir baskı var. Herkes biliyor ki iktidar, elindeki iktidar yetkisini kullanarak insanlar üzerinde baskı yapıyor. İş mi istiyorsun iktidar ile beraber olacaksın, devlet desteğimi istiyorsun iktidarın yanında yer alacaksın, yanlışta yapsa, doğruda yapsa yer alacaksın. İktidara gelirken en çok şikâyet ettikleri bu baskıydı, şimdi kendileri baskıcı olup çıktılar. Bu ülke böyle yönetilmez.” İfadelerini kulandı.

“HERKESİ TEK TİP YAPMAK OLMAZ”

Herkesi tek tip yapmanın doğru olmadığını belirten Karamollaoğlu, “Herkesi tek tip yapmak olmaz. Bendensen iyisin, benden değilsen nereye gidersen git, sana her şey layıktır, tepene de ben binerim, sana olmadık zulmü yaparım dersen orada huzurda olmaz, saadette olmaz. Elbette bu sözleri söylemeyi bir vazife bildim. Çünkü şuan memleketimizde endişeler var. Bu problemlerin ve endişelerin üstesinden gelmek istiyorsak düşünmeye mecburuz.” Diye konuştu.

“TERÖR HADİSESİ SADECE SİLAHLA ÇÖZÜLMEZ”

Terör sorunun sadece silah ile çözülemeyeceğini söyleyen Karamollaoğlu, “Terör hadisesi özellikle güneydoğu, doğu Anadolu da ciddi manada hissedilen bir terör hadisesi var. Ama iktidarın buna yaklaşımı yanlıştır, yeterli değildir, eksiktir. Terörü sadece silahla mücadele vasıtası vesilesi görürseniz problemi çözemezsiniz. Terörün neden kaynaklandığını, nasıl beslendiğini, kimler tarafından desteklendiğini göreceksiniz ve teröre sebep olan bütün hastalıkları belirleyecek onları da çözeceksiniz.” Dedi.

 “ADALETE GÜVEN SARSILDI”

Adalete olan güvenin sarsıldığını belirten Karamollaoğlu, “Bugün Türkiye’de en önemli konulardan bir tanesi hak, hukuk ve adalettir. Bu ülkede adalete güven sarsıldı. Yapılan anketlerde gözüküyor ki insanların %85’i adalete güvenmiyor. Sadece dışarıdaki vatandaşımız değil, adliyede çalışanlarında %80’i güvenmiyor. Demek ki adalet tesis edilemiyor. Çünkü adalet mekanizmasını kendi menfaatleri için kullanmaya kalktılar. Geçmişte şikâyet ettikleri ne varsa bugün kendileri daha fazlasını uyguluyorlar. Adaletin yerine gelebilmesi için hâkimlerin düşünmede, karar vermede serbest olmaları icap eder, ama bugün herkes tepeye bakıyor ne diyorlar acaba diye. O zaman adalet icap edemez ki, adaletin olmadığı yerde zulüm olur, zulümde insanları isyan ettirir.” Diyerek konuşmalarına son verdi. Recep Fırat

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *