image

Su arıtma teknolojisinin bilinmeyenleri hakkında açıklamalarda bulunan, 10 yıllık deneyime sahip Mustafa Coşkun, Su arıtma teknolojisinin sadece kirli sular için değil, suyun daha mineralli olmasına da yardımcı olduğunu, son zamanlarda artan çalışmalar ve su borularının değişmesi ile suların azda olsa kirlendiğini söyledi. Vatandaşın su arıtma teknolojisi hakkında pek bilgiye sahip olmadığını belirten Coşkun, Su arıtma teknolojisinin birçok faydası olduğunu, suyu yumuşattığı, berraklaştırdığını belirtti.

ARITILMIŞ SU ÇEŞME SUYUNDAN TAMAMEN FARKLI

Arıtılmış suyun çeşme suyunda tamamen farklı olduğunu söyleyen Coşkun, “Arıtılmış su çeşme suyuna göre daha sağlıklı. Çünkü su arıtma teknolojisinin içinde farklı sistemlerde bulunmakta. Bunların içerisinde içme suyu üretmek için Ters Ozmoz sistemi kullanılıyor. Böylece su kokudan, klordan, tozdan, mikrop ve bakterilerden arınır.Filtrasyon sistemi ile suyunuz berraklaşır, suyun bulanıklık nedeni borularda biriken partiküllerdir. Buda sağlığımızı tehdit eden hususlar arasında yer alıyor. Bir diğer sistem ise su yumuşatma teknolojisidir. Sert suyun nedeni içinden bulunan kalsiyum ve magnezyum iyonlarının belli bir oranın üzerinde olmasıdır. Yumuşak su ile sabun, deterjan kullanımı %20 oranında tasarruf sağlanıyor. Yumuşak su kireç oluşturmadığı için tesisat ve cihazların ömrünü uzatıyor. Yumuşak su ile yıkanan elbiseler daha parlak ve daha uzun ömürlü olur.” Dedi.

SUYUMUZ NE KADAR TEMİZ

İlimizdeki sular ile ilgili konuşan Coşkun, “Son zamanlarda artan altyapı çalışmaları ve su borularının değişmesi ile sular azda olsa kirleniyor. Bunun dışında genelde şebeke suyunu temizlemek için klor kullanılıyor. Klor, suyun içindeki bakterileri öldürür fakat yok etmez. Bu durumda da içtiğimiz şebeke suyu ölü bakteriler içermekte, bu durum ülkenin genelinde böyle. Profesyonel su arıtma sistemlerinde ise bakteri ve diğer şeylerden tamamen ayrıştırır ve temizler.” İfadelerini kulandı.

TEZGÂH ÜSTÜ SİSTEMLERE DİKKAT

Tezgah üstü su arıtmanın tam manası ile sağlıklı olmadığını belirten Coşkun, “Vatandaşların dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise tezgah üstü arıtma cihazlarıdır. Bu cihazlar şebeke suyundan gelen bakterin ve mikropların tutabildiğini tutup, tutamadığını ise tüketiciye aktarmaktadır. Çünkü sistemin bir atık borusu bulunmuyor. Profesyonel su arıtma sistemleri ise tezgâhın altına yerleştirilir, mikrop ve bakterilerin birçoğunu tutup, tutamadığını ise tüketiciye değil, tahliye borusuna aktarır. Böylece vatandaş temiz ve sağlıklı su içmiş olur. Su arıtma sistemleri suyu biyolojik, fiziksel ve kimyasal olarak temizler. Ayrıca doktorlar böbrek hastalarına genellikle arıtılmış su içmeleri konusunda uyarıyor.”dedi. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *