image

Türk Kızılayı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında 2 bin Gıda Kolisinin Sudan Kızılayı ile yapılan istişareler neticesinde bölgeye gönderildi.

Sudan’dan gerek iç savaş gerekse aşırı kuraklık nedeniyle kuzeye göç etmek zorunda kalan Güney Sudanlı mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Kosti bölgesindeki 2 kampta ve Hartum çevresindeki 3 farklı kampta dağıtılması başlandı.

Bu etkinlik çerçevesinde bin adet gıda kolisinin Kosti Bölgesindeki Rides 1 ve Rides 2 kaplarında Ekip Başkanlığımız ve Kosti Kızılay Şubesi ile birlikte yardım dağıtımı gerçekleştirildi. Diğer bin adet gıda kolisi ise tarihlerinde Sudan’ı ziyaret eden Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ ile Sudan Kızılayı yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilmesi yapıldı.

Bu kapsamda dağıtımın 1. Aşaması olan 300 adet gıda kolisi Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Sabahattin Tezdiğ, T.C Sudan Büyükelçi Vekili Sayın Osman Batuhan Batu, Sudan Kızılayı Genel Sekreteri Othman Gaffar ve diğer yetkililerin katılımı ile Hagi Yousef Kampında dağıtıldı. 

Diğer taraftan 300 adet gıda kolisi Nefasha kampında, 400 adet gıda kolisi ise Bomtion Kampında dağıtımı gerçekleştirilecek. Şevki Aslan

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *