image

Ramazan ayına hazırlık yapmak için birçok vatandaş toptancılara akın etti. Kuru bakliyat, Tahin, Pekmez ve helvanın ağırlıklı olduğu birçok ihtiyaç toptan karşılandı. Ramazan ayanın başlarında ve sonlarında işlerinin çok yoğun olduğunu, vatandaşın toptan alışverişe ciddi bir rağbet gösterdiğini söyleyen 30 yıllık toptancı Rıdvan Damar, “ Ramazan aylarının başında yoğun olduğumuz kadar hiçbir zaman yoğun olmuyoruz.” İfadelerini kullandı.

VATANDAŞ AKIN ETTİ

Vatandaşın toptancılara akın ettiğini söyleyen Damar, “Ramazana 3 gün kala ciddi bir yoğunluk vardı. Vatandaşlar resmen akın ettiler. Bu da işlerimizin biraz yoluna girmesini sağladı. Fakat Yapılan alışveriş sadece Ramazanda olunca işlerimiz gene düşüyor. Çünkü vatandaş bir kere yüklü miktarda alınca bizde 1 gün çalışıp 10 gün oturuyoruz.” Diye konuştu.

BAYRAM ÖNCESİ DE BİR YOĞUNLUK BEKLİYORUZ

Ramazan hazırlığından sonra bayram hazırlığının geleceğini ve vatandaşın bu sefer bayram ihtiyaçları için akın edeceğini söyleyen Damar, “ Ramazan hazırlıklarından sonra bayram hazırlıkları başlayacak, o da Bayrama son 10 gün kala başlıyor. O zamanda ciddi bir rağbet oluyor. Vatandaş genelde bu tür alışverişlerde kuru bakliyat alıyor. Ramazanda ise tahin, pekmez, helva başta olmak üzere kahvaltılıklar çok ilgi görüyor.” Dedi.

ESNAF GENE SIKINTIDA

Toptancıların sadece bu tür aylarda ve günlerde rağbet gördüğünü, diğer günlerde boş oturduğunu söyleyen Damar, “ Ramazandan sonra işler kurban bayramına kadar duruyor. Kurban bayramında da bir kıpırdama oluyor fakat bu toptancıları kurtarmıyor. Gene dükkânı açıp oturuyoruz. Vatandaş eskisi gibi toptancılara uğramıyor. Artık büyük marketler daha çok ilgi görüyor.” İfadelerini kullandı.

İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *