image

Batman Valisi Ekrem Canalp tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Canalp, uyuşturucuyla mücadelenin temel öncelikleri olduğunu belirtti. Canalp “Narkotik suçlar, uyuşturucuyla mücadele her zaman için toplumumuzun da Batmanımızın da temel önceliğidir. Biz bu öncelik çerçevesinde hareket etmeye de devam ediyoruz.” dedi.

Batman Valisi Ekrem Canalp olaylara müdahale noktasında artış olduğunu belirterek “Geçen Nisan ayında geçen yılki nisan ayına göre %79’luk bir müdahale oranımız olmuştur. 179 Narkotik olaya kolluk kuvvetlerimiz, polis ve jandarma ekiplerimiz müdahale etmiştir. Oransal olarak da bir önceki yılın nisan ayına göre %79’luk bir oran artışına tekabül etmektedir. Gene narkotik olaylar neticesinde nisan ayı içerisinde on bir kişi tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.” dedi.


Vali Canalp açıklamasında 2024 yılı ilk dört ayında narkotik suçlardan uyuşturucudan tutuklanan sayısının arttığını belirtti. Altmış sekize kişinin uyuşturucudan tutuklandığını belirtti.

Açıklamada kaçakçılık ve organik suçlarla ilgili altı şahıs hakkında adli işlem yapılıp tutuklandığı ve cezaevine teslim edildiği belirtildi.

Türkiye'de de, Batman'da da artış gösteren bir diğer konunun da Siber suçlar olduğunu belirten Vali Canalp, Siber suçlara ayrı bir parantez açtıklarını belirtti. Nisan ayında 16 kişinin siber suçlardan dolayı tutuklanarak cezaevine gönderildiğini belirtti.

Vali Canalp, Göçmen kaçaklığıyla ilgili de çalıştıklarını belirterek nisan ayında10 olaya müdahale edildiğini 11 şahıs hakkında adli işlem yapıldığını ve 12 yabancı uyruklu şahıs için de adli işlem uygulanarak iI Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildiğini belirtti.


Vali Canalp “Asayiş olaylarına baktığımız zaman geçen yıl nisan ayına göre %60 bir azalma meydana geldiğini görmekteyiz. Geçen yıl nisan ayında 951 asayiş olayı yaşandı. Bu yıl nisan ayında ise 986 asayiş olayı yaşanmıştır. Asyiş olaylarında geçen yılın nisan ayına göre %34’lük bir düşüş yaşanmıştır. Mahkemelerce haklarında yakalama kararı çıkartılan kişilere yönelik de çalışmalarımız gayretli şekilde devam etmektedir.” Dedi.

İntihar olaylarının çok fazla gündeme getirilmemesi haberleştirilmemesi gerektiğini belirten Vali Canalp “Genel olarak Türkiye’de her bir intihar olayında belli bir hassasiyet vardır. Batmanımızda ise bu hassasiyet en üst noktadır. Meydana gelen her bir intihar olayında hem bireysel hem de toplumsal olarak çok üzülüyoruz. Batman geçmişte intiharla gündem olmuş ve çok acı çekmiştir. Özellikle genç kız intiharıyla gündem olmuştur. Bununla ilgili çeşitli bilimsel çalışmalar yazılmış bunun kitabı hazırlanmıştır. Bu intihar olayları çok haberleştikçe, bunlar çok fazla gündeme getirildikçe insanların zihnine bunu yerleştirmiş oluyoruz. İntiharları çok fazla gündeme getirmek, insanların zihnine bunu yerleştiriyor olmak çok fazla işimizi kolaylaştırmıyor. İnsanların zihnine bunu yerleştirmek olumsuz sonuçları arttırır. Bu çok konuşulduğu zaman bireylerin zihnine de bu olguyu yerleştirmiş oluyorsunuz. Bunu oluşturan, yol hazırlayan olguları ortadan kaldırmalıyız.” Dedi. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *