212

Yaşadığımız çağda, yüce kitabımız Kur'an'ın kalpleri aydınlatan mesajlarının toplum tarafından kabul edilmesinden ve selamete ulaştıran metotlarının benimsenmesinden rahatsız olanların var olduğu bilinen bir hakikattir.  

Hz. Peygamber (sav)'in nübüvvet sürecinden bugüne aziz Kur'an'ın rahmet yüklü mesajlarının topluma ulaşmasından rahatsız olanlar, her yolu deneyerek toplumun Kur'an ile tanışmasına engel olmak istemektedirler.  

Tarih boyunca birileri Müslümanların hayat kitabı olan Kur'an'a karşı düşmanlıklarını gizlememiş, her yönden Kur'an'a saldırarak murdar ve sinsi emellerine ulaşmaya çalışmışlardır.  

Kimi dönemlerde Kur'an'a yönelik saldırılar kolay kolay açık alanlarda ve aleni bir şekilde gerçekleştirilemezken son dönemlerde ise Kur'an'a yönelik saldırı ve düşmanlıklar açıktan, herkesin görebileceği bir şekilde gerçekleştirilmektedir.  

İsveç, Danimarka, Almanya, Hollanda gibi ülkeler başta olmak üzere son yıllarda Avrupa'da Hz. Peygamber (sav)'e ve pak eşlerine aşağılık iftiralar atılmakta, Kur'an'a ve İslami değerlere hakaret ve saldırılar olmakta, hatta daha ileri gidilerek Kur'an'ımız yerlere atılarak yakılmaktadır.  

Bu gelişmeler, hiçbir Müslüman'ın kabul edebileceği durumlar değildir. 

İslam'a ve mukaddesata hakaret ve saldırı olduğunda Türkiye başta olmak üzere kimi İslam ülkelerinde tepkiler verilmekte, protestolar yapılmaktadır. Müslümanlar meydanlara inerek İslami değerlere sahip çıktıklarını haykırmaktadır.  

Geride bıraktığımız hafta sonu da Diyarbakır'da "Kur'an'a Saygı Mitingi" düzenlenerek İsveç'te Kur'an'a yönelik yapılan eylem telin edildi.  

On binlerce Müslüman İstasyon meydanını doldurarak Kur'an düşmanlarına karşı çok anlamlı tepkiler gösterdi.  

Alanı hınca hınç dolduran Müslümanlar aslında tüm dünyaya da önemli mesajlar vermiş oldular. Umarım bu mesajı gerekli yerler almıştır.  

Diyarbakır'da yapılan Kur'an'a Saygı Mitingi göstermiştir ki, Kur'an'ın hâkimiyeti ve muhafazası için Müslümanlar her bedeli ödemeye hazırdırlar. Ve asla İslam ve Kur'an düşmanlarının hakaretlerine sessiz kalmayacak, saldırılarına boyun eğmeyecekler.  

İslam düşmanı bedbahtların mukaddesata yönelik saldırılarına karşı Müslümanlar Kur'an'a daha fazla sarılacak, sahip çıkacak ve onu hayat nizamı kılacaklardır.  

Ayrıca her bedeli ödemeyi göze alarak "Yeter ki Kur'an Susmasın" demeye devam edecekler. Pazar günü Diyarbakır'da on binlerin katılımıyla yapılan "Kur'an'a Saygı Mitingi" bunun delilidir. 

Dün olduğu gibi bugün de söz konusu Kur'an olunca, söz konusu İslami değerler olunca Müslümanlar birlik olup insanlık ve mukaddesat düşmanlarına gerekli cevabı vereceklerdir.  

Müslümanlar yekvücut olup birlik halinde hareket ettiklerinde, Kur'an'a sarılıp kanunlarıyla amel ettiklerinde aşamayacakları hiçbir engel kalmayacaktır. 

 Dolayısıyla İslam düşmanlarına verilecek cevabın etkili olması için Müslümanların tüm benlikleriyle "Yeter ki Kur'an Susmasın" diye yüce kitabımız Kur'an'a sarılmaları, çözümü Kur'an'da aramaları gerekmektedir.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *