160

Hem de şu elinden cep telefonunu düşürmeyen, kulaklığını çıkarmayan gençler var ya, işte benim İslam adına bir şeyler beklediklerim bunlardan başkası değil, kesinlikle ironi yapmıyorum. Allah aşkına yeter artık gençlik üzerine bu kadar vardığınız!

Aklı başında birileri olarak gördüğümüz, hatta birçok konuda gözüne baktığımız, sözünü sohbetini dinlediğimiz kişilere bakıyorum, gençlikten şikayetle başlıyor yazılarına, konuşmalarına.

Günümüz gençliğinin tamamen kaybedilmiş bir nesil olduğunu, emperyalist güç odakları tarafından ele geçirildiğini, yapılacak fazla da bir şey kalmadığını söylüyorlar. Onları okuyan ve dinleyen diğer insanlar da gençliği karalama temposuna katılıyorlar. Neymiş efendim, saygısızlarmış, telefonlarından gözlerini ayırmıyorlarmış, böylece otobüste büyüklerini görmüyor ve yer vermiyorlarmış, evde bir türlü sofranın başına gelmiyorlarmış. Sonra izledikleri hep sapkın ve zararlı programlarmış, kısacası Z Kuşağı denilen bu kuşak kaybedilmiş vesselam. Buna kesinlikle katılmadığım gibi, İslam adına ciddi aktivite sergileyecek kişilerin bunlar içinden çıkacağına inanıyorum. Takva sahibi olmak adına bu güne kadar cep telefonu kullanmamış olanlardan beklediğim hiç bir atılım yoktur.

Nasıl ki takvalı olmak adına geçmişte evine hiç televizyon sokmayanlar bugün ortaya hiç bir şey koyamamış, belki sadece bazı günahlardan uzak kalabilmişse, Z Kuşağını bununla eleştirenler de bir şey koyamayacaklar, sadece “öldük, bittik, tükendik” edebiyatıyla Müslümanların morallerini bozacaklar. Lütfen Allah’tan korkalım ve uyanalım, böyle yapmakla söz konusu gençliği küfür cephesine kendi ellerimizle teslim etmiş olmuyor muyuz?

İsterseniz şöyle bir bakın; Bizimkilerin Z Kuşağının kaybedildiği söyleminden hareket eden küfür cephesi zaferini ilan ermiş durumda.

Elbette söz konusu genç kuşak üzerinde kaygılarımız ve korkularımız vardır ve olmalıdır. Ama unutmayalım ki, onların panzehiri zehirlerinin içindedir.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *