152

Faşizmin fay hatları yine enerji topluyor, bir daha patlayacak gibi.

Bilindiği gibi deprem fay hatları enerjiyle dolduğu zaman yeryüzünde depremlerle boşalır ama bu hatlar yok olup gitmez, yerinde durur ve zamanla yine enerji depolar. Kanser hücrelerine de benzetebiliriz, bir takım tedavilerle vücuttaki yayılmaları durdurulabilse de tamamen yok edilemezler.

İnsanların, özellikle toplumların faşist damarları ancak Allah’a iman ve ciddi bir peygamber terbiyesiyle tehlikesiz hale getirilebilir. Görüldüğü kadarıyla Batı dünyası böyle bir terbiye ve tedaviden çok uzak bir noktada.

Anlaşılan o ki bunun tedavisi için yine önceki gibi çok büyük bedeller ödeyecek.

Bir takım sebepler uydurulmuş olsa da unutmayalım ki hem birinci dünya savaşı ve hem de özellikle ikinci dünya savaşı faşizmin, ırkçılığın savaşıydı. Bakmayın sadece Almanların İtalyanların açıktan faşizm bayrağı altında savaşmalarına, ötekiler de ‘ulus devletler’ olarak en azından onlar kadar faşistti.

Altmış milyona yakın insanın canına mal oldu. Akıllanmış gibiydiler, faşizm yasaklandı, ırkçılık en büyük suç sayıldı. Yetmiş yıldan bu yana faşizm ve ırkçılık kendi aralarında büyük suç kabul edildi, fakat sadece kendi aralarında. Dış dünyaya yönelik faşist ve ırkçılık damarları hiç kurumamıştı.

Bugün Batının faşist fay hatları yine ciddi anlamda enerji depolamış ve yine patlama noktasına gelmiş, boşalma ihtiyacı hissetmektedir. Rusya – Ukrayna savaşıyla bunu bir daha açığa vuracak gibi.

Savaşın cepheleri bir yana Avrupa’nın bir çok yerinde Slav ırkına yönelik ırkçı saldırılar baş göstermiş durumda.

Avrupa’da yaşamakta olan Rus kökenlilere saldırıların başladığı, tedirgin durumda oldukları, bir çok yerde çocuklarını dışarı çıkaramadıklarını, okullara göndermediklerini öğreniyoruz.

Biliyorsunuz bu faşist saldırılar önce Rus kökenli yaşayan sanatçılara, hatta ölmüş gitmiş Tolstoy ve Dostoyevski gibi sanatçıların eserlerine yönelik başladı.

Bunun arkası gelecek, sonuç itibariyle karşı saldırıları getirecek, ulusların ırkçı damarlarını kaşıyacaktır.

Rabbimizden niyazımız odur ki, ırkçılık belasından dolayı nice bedeller ödeyen dünya mazlumlarını ve Müslümanlarını faşizmin bu ateşinden uzak tutsun, azgın faşistler belalarını birbirlerinden bulsunlar.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *