160

TRT televizyon kanallarından Türkiye geneline yönelik Kürtçe Mevlid istiyoruz, Mirac Gecesinde, şimdiden yetkililere duyuruyoruz.

Artık Diyarbakır’dan mı yaparsınız canlı yayını,  Van’dan mı yaparsınız, Batman’dan mı, Bitlis’ten mi, orasını siz bilirsiniz.

Regaib Gecesi Şırnak merkezden TRT’nin Mevlid yayınını görünce çok sevindim, çok heyecanlandım. Hiç olmazsa Mevlid’in yarısı Kürtçe okunur diye bekledim; ama maalesef olmadı. Mevlid’in Şırnak’tan yayınlanması, Diyanet İşleri Başkanının katılması güzel bir şey; ama beraberinde getirdiği ekibiyle icra etmesi birazcık garip değil miydi? Sanki Şırnak’ta halkın kendi dilindeki çok sevdiği Mevlidi  icra edecek hocalar, seydalar yok muydu?

Şimdi 27 Şubat Mirac Gecesinde Türkiye’nin tamamına yönelik Kürtçe Mevlidin TRT tarafından verilmesini istiyoruz. Belki bölgesel veya özel televizyonlar ile TRT Kürdi, Kürtçe Mevlid vermiş olabilir. Fakat biz bu ülke insanının ortak malı olan TRT’den bekliyoruz bu görevi.

Belki garibinize gidebilir; ama yapılacak bu yayınla bu ülke insanın tamamının çok şey kazanacağını iddia ediyorum.

Her şeyden önce Mevlidin Kürt toplumunda nasıl bir Muhammedi Sevda oluşturduğuna şahitlik edeceklerdir.

Mevlidin Kürtler üzerindeki Muhammedî coşkusuna ve heyecanına defalarca şahitlik eden birisi olarak bunu dört gözle bekliyorum.

Çünkü Kürtçe Mevlid baştan sona bir coşkudur, bir heyecandır, bir harekettir, gönül dünyasını ayağa kaldıran bir enerjidir. Makamı ve icra ediliş şekliyle Türkçe Mevlitten çok farklıdır. Bununla birlikte çokça ortak kelimeleri de vardır.

O güne kadar Kürtçe Mevlid dinlemeyenlere de dinlemelerini tavsiye edeceğiz.

Görülecektir ki bu coğrafyanın Derdinin Dermanı Hz. Muahammed Aleyhisselamdır. O’nun sevgisinden başka bizi kucaklaştıracak başka bir sevgi yoktur. Onun yolundan başka takip edilecek bir yol da yoktur.

Başta Diyarbakır olmak üzere adını saydığım şehirlerdeki STK ve İslami kuruluşlar bu iş için hemen harekete geçmelidirler.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *