152

Evet, yanlış anlamadınız, ben özellikle Türk gençlerinin Kürtçe öğrenmelerini istiyorum.

Peki, ya Kürtlere, Kürt gençlerine bir şey demiyor muyum? Artık orasını kendileri bilir, ben karışmam. Ben ısrarla Kürtlerle aynı ortamı paylaşan Türk gençlerinin Kürtçe öğrenmelerinin önemli olduğunu iddia ediyorum.

Kendileriyle aynı okulda okuyan, aynı iş yerinde çalışan, aynı binada, aynı sokakta oturan, hatta sayısız evlilikler sebebiyle aynı ailede bulunan, aynı çarşıda ticaret yapan, aynı şirketin ortakları olan kardeşlerinin dilini birazcık olsun öğrenmenin hem kendilerine hem bu millete, bu ülkeye çok şey kazandıracağına inanıyorum.

Özellikle içinde bulunduğumuz şu bir kaç günü göz önünde bulundurarak öğrencilere, öğrenci velilerine sesleniyorum; okullarda seçmeli ders kapsamına alınan ve 7 Şubat’a kadar uzatılan Kürtçe için 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin velilerle birlikte okullara müracaat etmesi gerekiyor.

Allah için şöyle bir düşünün; Kürt öğrenciler kendileriyle aynı dersi almak için sınıfta Türk öğrencileri gördüklerinde nasıl bir duygu yaşayacaklar?

Daha sonra, öğrendikleri kadarıyla kendilerine Kürtçe selam veren, Kürtçe hal hatır soran bu okul arkadaşlarına yüreklerini bağışlamazlar mı?

Sabah dükkanını açan Kürt komşusuna aynı şekilde Kürtçe selam veren, hal hatır soran, hayırlar temenni eden Türk komşusuna bakarken gözlerinde beliren ışığın görülmesini isterim.

Bu yapıldığı takdirde bu toplumda hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir muhabbet enerjisinin açığa çıkacağını iddia ediyorum.

Kürtçe’nin seçmeli ders olarak belirlenmesi bunun bir başlangıcı olabilir ama elbette yeterli değildir.

İnterneti birazcık olsun bu konuda değerlendirelim. Kürtçe ezgiler dinlemek ve çözmeye çalışmak bu işi kolaylaştırmanın yollarından biridir.

Bu konuda asıl görev gençlerin üzerine düşmektedir, öncelikle iyi Kürtçe bilen Kürt gençlerine. Beraber olduğu Türk gençlerine onlar teklif etmelidirler.

Fakat her şey gelip Türk gençlerinde bulunması gereken istek ve talebe dayanmaktadır.

Unutmayalım ki hem bu ülke insanının, hem bütün bir ümmetin şiddetle muhtaç olduğu, yokluğunun sıkıntısını çektiği şey muhabbettir.

Bir daha tekrar ediyorum, haydi Türk gençleri, iç içe yaşadığımız kardeşlerimizin dilini öğrenelim. Yıllarımızı elin gâvurlarının dillerini öğrenmek için tükettik, bilmem ne geçti elimize.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *