166

Tecrübe abideleri dedelerimiz anlatırdı; iki kişi iddiaya tutuşmuş. Birisi eğitim önemli iddiasında, diğeri de huy, karakter, tabiat daha önemli iddiasında…

Bir başka deyişle birisi her şey eğitimdir demiş, diğeri her şey asıldır demiş. Bildiğiniz üzere asl Arapçada kök demektir. Yani ikinci kişi her şey kök üzerine kaimdir demiş oluyor.

Günler birbirini kovalamış. Eğitim daha önemli iddiasında bulunan kişi, uzun bir eğitim sürecinden sonra bir kediye çay servisi yapmasını öğretmiş. Ve günlerden bir gün huy, tabiat daha önemli iddiasında olan muarızının da aralarında bulunduğu birkaç kişiyi evine davet etmiş. Tahmin edeceğiniz üzere çay servisini, eğittiği kedisine yaptırmış. İçeri giren kedi sağdan başlayarak tepsi üzerinde çay ikram etmeye başlamış. İddiasını ispatın hazzını yaşamak için de tebessüm ederek arkadaşına dönüp: “Sana eğitim daha önemli dediğim günü hatırlıyor musun? İşte bunu ispat ettim” demiş.

Demiş demesine de filmin ekşın-aksiyon dolu ikinci bölümü vardı…

Daha önce gelişmeleri ve hazırlıklarını yakından takip eden arkadaşı onun böyle bir hinlik peşinde olduğunu sezmişti. O da o gece cebine bir fare saklamıştı. Elinde çay tepsisiyle kendisine yaklaşan servisçi kedinin önüne fareyi bırakmış. Kedi fareyi görünce gözünde tarihin eski sahifeleri canlanmış ve elindeki tepsiyi fırlatıp farenin peşine vermiş. Tepsi ve bardaklar şangır şungur ve öze dönüş…

Bu manzaradan sonra da vurucu cümleleri kurmuş; “Araplar der ki; kullu şey’in yercî’u îla aslîhî. Yani her şey aslına döner. Ne kadar eğitirseniz eğitin, isterseniz ona çay servisi yapmasını öğretin, isterseniz onu eczacılık fakültelerinde okutun. Huylu huyundan vazgeçmez. Yeşerdiği kökün üzerinde büyür ve o meyveyi verir. Acıysa acı meyve, tatlıysa tatlı meyve” demiş.

Bizim kedi de 4-6 yaş arası çocukların Kur’an eğitimi aldığını öğrenince tepsiyi hemen atıp aslına dönüvermiş. “Helalleşme” makyajları da hemen dökülüvermiş. Yaptığı “Özel” bir açıklama ile de CHP’nin renkli sayfalarında yer edinivermiş.

0-1 yaşındaki daha doğrusu dünyaya gözlerini yeni açmış çocuklarımızın bir kulağına ezan, bir kulağına kamet okuduğumuzu öğrenirse bizim kedi, alimallah meclis koltuklarını tırmalar…

CHP’nin dine alerjisi olduğu artık gizlenemeyen bir gerçek. İslam, Kur’an ve iman birer hap olup CHP’ye içirilse baş ağrısı yapar, midesini bulandırır, sancılara yol açar ve bağırtır.

Aslında genel olarak değerlendirdiğimizde haberciliğin temel ilkelerini hatırlamamak elde değil; CHP’nin İslami değerlere dil uzatmasının, dini değerleri ısırmasının haber değeri yoktur, başka partilerin İslami değerlere dil uzatmasının haber değeri vardır.

Netice itibarıyla haber değeri olmayan gereksiz bir haberin yazısını yazdık. Çünkü haddi zatında CHP’nin Cemaziyülevveli de Cemaziyülahiri de bilinmektedir wesselam…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *