379

 Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin'de gazetecilere yaptığı "Siyasi cinayetler kaygım var. Erdoğan gitmemek için her şeyi yapacaktır" sözlerinin yarattığı tartışma sürüyor. Bu açıklamadan sonra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da, "Siyasi suikastler yapılacağı yönünde bizim da aldığımız duyumlar var" diyerek sürece destek verdi.

Kılıçdaroğlu, ortaya bir delil koyamazsa da iddialarını devam ettirdi. Ancak ittifak ortağı Akşener bu açıklamalara, “…Çok fazla gündemde tutmamamız lazım diye düşünüyorum" diyerek bu algıya katılmadığını ifşa etti.

Tabi Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bu açıklamaya iktidardan ve MHP’den sert tepkiler geldi. Kılıçdaroğlu’nun siyasi serüvenine ve siyasi duruşuna bakıldığında; “Bir gün önce söylediğini bir gün sonra inkar etmesi” gibi bir profile sahip olması ve CHP Grup Başkanvekili olduğu dönemden beri parlatılma adına eline tutuşturulan sahte ve uyduruk dosyalarla, hep yalanlar üzerinden gündem olmayı başarması saikiyle baktığımızda Kılıçdaroğlu’nun iddialarını, her zamanki gibi ‘yalan ve kara propagandadır’ deyip çöpe atabiliriz. Ancak geçmişe dönüp baktığımızda bu iddianın bize tanıdık geldiğini göreceğiz. Şimdi biraz hafızalarımızı tazeleyelim: 2004 Yılı Kasım ayında kendisini ziyaret eden Nazlı Ilıcak ve bir grup gazeteciye FETÖ şu açıklamayı yapmıştı: “Devlet yetkililerini uyarıyorum faili cinayetler yeniden başlayabilir…” Bu açıklama o zaman günlerce TV kanallarında Nazlı Ilıcak önderliğinde konuşulmuştu.

Evet, sözde devleti uyarıyordu lakin kazın ayağı hiçte öyle değildi. Aslında bu sözüyle “cinayet talimatı” vermişti. Bu açıklamadan sonra 2006 yılında Fatih İsmailağa Camii İmamı Bayram Ali Öztürk, Trabzon’da Rahip Santoro, 2007 yılında Danıştay saldırısı, Hrant Dink ve Malatya cinayetleri gibi Türkiye’yi sarsan siyasi cinayetler işlendi.

Önceden uyarı yapıyor gibi yapıp suçu başkalarına yıkma oyunu devam ediyor. Kendileri yapıp sonra FETÖ’ye bağlı polis, savcı, hakim, gazeteci, TV dizileri marifetiyle algı operasyonları ile olayları başkasına yıkmanın ve yapılacak operasyonların alt zeminini hazırladılar. Kendi yaptıklarından başkasını suçlayıp mahkum etme planını ahlaksızca büyük bir ustalıkla uyguladılar. Üstelik gazetecilerinin eline önceden düzmece olarak hazırladıkları dosyaları verip “haber ödülü” bile aldırdılar. Lakin her şeyin üstünde olan onların değil, ALLAH’ın planı ve iradesi olduğunu unuttular.

Birde bu açıklamadan sonra öğrendik ki, bu Kılıçdaroğlu’nun ilk açıklaması değil. 15 Temmuz darbe girişiminden önce de benzer açıklamayı yapmış. 13 Mart 2016'da Seferihisar'da basına yaptığı açıklamada, “İktidar (AK Parti), iktidardan gitmemek için siyasi cinayetler dahil her şeyi yapabilecek pozisyonda. Çünkü gitmenin kendisi açısından maliyetini çok iyi biliyor o yüzden siyasi cinayetler olabilir.” Demiş.

Tüm bu açıklamalara bakarken şu sorulara cevap aramalıyız. Bu bilgileri nereden aldılar? Bununla neyi amaçlıyorlar? Bir yerlere mesaj mı veriliyor? Böyle bir olay kime yarayacak? Bu bir ön mesaj mı? Şüpheleri başka tarafa çekmek için bir ön alma mı?

Eski MİT mensubu Prof. Dr. Mahir Kaynak'ın çözüm yoluna bakalım. Mahir Kaynak, herhangi bir “suikast” veya “sabotaj” olduğunda derdi ki; “Bu olay kimin işine yarıyor, ona bakmak lâzım!” Bu noktadan hareket edersek doğru sonuca ulaşabiliriz. Devlet ve güvenlik yetkililerinin bu açıklamaların perde arkasında nelerin yaşandığını, hangi kaos planlarının uygulanmak istendiğini ve kimin hangi ipte hangi cambazla iş tuttuğunu ortaya çıkarması elzemdir. Wesselam…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *