379

Geçtiğimiz Çarşamba günü HÜDA PAR’lı Kayapınar Belde Belediye Başkanı Samir Özhan basınla bir araya geldi. “Dürüst Belediyecilik Gerçek Hizmet” mottosuyla öğretmenevinde düzenlenen toplantıya HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz da katıldı. 
Toplantıda ilk olarak söz alan İl Başkanı Davut Şahin HÜDA PAR’ın belediyecilik anlayışını anlattı ve tek belediyeleri olan Kayapınar Belediyesi’ne çok önem verdiklerini belirterek, “HÜDA PAR’ın belediyecilik anlayışında inşallah halklımız huzur, modern şehircilik, hizmet ve nezih mekânlar görecektir. Halkın malını tamamen halkımızın hizmetine sarf edeceğiz.” dedi.
Başkan Samir Özhan’da Kayapınar (Aynkef) Beldesinde yaptıkları çalışmaları ve projelerini anlattı. HÜDA PAR’ın ilk belediye başkanı olmasının kendisi için bir izzet ve şeref olduğuna vurgu yapan Özhan, HÜDA PAR’ın belediyecilik anlayışını 3 maddede özetledi:
1-Yalan söylememek…
2- Kimsenin malını yememek. Halkımızın malına sahip çıkmak... 
3- Adaletli olmak.
Kayapınar’ı devraldıkları zamanki durumunu, yapılan bir proje olmaması, borç enkazı gibi konuları anlattı. Yaptıkları çalışmalarda belde olarak değil, ilçe olacak şekilde planlama yaptıklarını kaydetti. İstihdam alanında yapılan çalışmalara değinen Özhan, içme suyu pompalarını bütün beldeye su verecek şekilde yeniledikleri söyledi. Sosyal amaçlı çeyiz yardımı, park ve yeşillik alan, öğrencilere yardım, gençleri kazanma ve uyuşturucudan kurtarma amaçlı yapılan çalışmalar ve kadınlar için taziye evi, Kur’an kursu gibi çalışmalarına değindi. 
Özhan, belde halkı, alimler ve kanaat önderleri ile sürekli istişare ederek belediyeyi halkla birlikte yönettiklerini söyledi. Yönetim anlayışı olarak sık sık adaleti gözettiklerini ve ayırım yapmadan hizmet ve yardımda bulunduklarına önemle vurgu yaptı.
Özhan, meşhur Midyat taşının aslının “Kayapınar taşı” olduğunu ve ana madenin Kayapınar’da olduğunu ancak Midyat’ta işlendiğinden öyle anıldığını belirterek, buna çözüm için taş işleme atölyesine öncülük ettiklerini ve sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Kayapınar’ın meşhur pestil, sucuk pekmez vs. ürünleri için entegre tesisi kurulması ve istihdamın artırılması için BATSO ve işadamlarına basın aracılığıyla çağrıda bulundu.
Yeşil bir Kayapınar’a tekrar kavuşulması adına “Millet Bahçesi” çalışması yaptıklarını ve bunu Çevre Bakanına ilettiklerini kaydetti. Aynı zamanda beldeyi birbirine bağlayacak “Kanal Kayapınar” projesini hayata geçirmeyi planladıklarını ve meşhur olan Kayapınar’ın suyunu da değerlendirmek istediklerini ifade etti. 
Samir Başkanı dinlerken, aklıma acaba Batman’daki kaç kişi Kayapınar beldesini veya ilçelerimiz ile diğer beldelerimizi ziyaret etmiş acaba? Diye düşündüm. Özellikle aslen o ilçe veya beldeden olanların dışında kaç kişi gidip te oraları ziyaret etmiş? Maalesef kendi memleketimizi ve güzelliklerinden haberdar değiliz. İşimiz olmazsa oraya sittin sene kalsa görmek amacıyla kimse gitmiyor nedense. Batı illerine, Karadeniz’e ve birçok yere turizm amaçlı giden Batmanlılar olarak maalesef kendi ilimizi gezme ve görme konusunda cimri ve duyarsız davranıyoruz. 
Yine Samir başkanı dinlerken; onun gözlerinde ve duruşunda hizmet aşkı, heyecan ve Kayapınar’ı kalkındırma azmini gördüm. Basın toplantısında projeleri hayat geçirme amacıyla sık olarak Ankara’ya gittiğini öğrendik. 
Bizlere de düşen Samir başkan ve halka tepeden bakmayan tüm yönetici ve siyasilere destek olmaktır. İstikamet üzere olmasını diler, çalışmalarında muvaffakiyetler dilerim. Son olarak tüm ilçe ve beldelerimizi ziyaret ederek; oraları ve halkıyla kaynaşma ve dayanışma içerisinde olmayı temenni ediyorum.
Selam ve dua ile…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *