382


Son zamanlarda nedense yine Batman üzerine oyunlar oynanarak kirli hesap yapanlar var. Halkın ve ilimizin huzurunu bozmaya yönelik entrika ve planların yanında, farkında olarak veya olmadan kendi elimizle kendi memleketimizi kötülemek için elimizden geleni yapıyoruz.

Batman’da kime sorsak her konuda Batman’ın sahipsiz olduğunu ve kimsenin sahip çıkmadığından dert yanar. Batman’ın en önemli eksiği olan sahipsizlik ve lobi faaliyeti konusunda adı anılmayan belki de tek il Batman’dır.

Her konuda sahipsiz olan memleketimizi gaflet ve düşüncesizce manasız tavır ve davranışlarımızla olumsuz anlamda Türkiye’nin gündemine almada üzerimize yoktur. Herkes memleketini tanıtacak, reklamını yapacak faaliyetler yaparken, Batmanlılar olarak bizler ise; Batman’ı batırmak ve ülke genelinde olumsuz bir imaj kazanması için elimizden geleni yapıyoruz.

Olumlu haberleri, etkinlik ve faaliyetler ülke gündemine taşımak yerine hep olumsuzlukları ülke gündemine taşıyoruz. Bu yetmezmiş gibi Batman ile ilgili olmayan, komşu illerde yaşanan olayları, olumsuzları Batman’a taşımaya çok meraklıyız. Yahu arkadaş bir defada olumlu bir icraat ile gündeme gelelim. Neden komşu illerde olan olumsuz olayları kendi evimize taşıyoruz ve kendi imajımızı bozuyoruz.

Alın size birkaç örnek:

-17 Aralık 2012 tarihinde Batman Çayı’nda bir kadın cesedi bulundu. Olay Diyarbakır il sınırları içerinde olmuş ve yakınları tarafından aile içi meseleden dolayı öldürülen Hatice D. Batman Çayı’na bırakılmıştı. Haber basında “Batman’da kadın cesedi” veya “Batman’da kadın cesedi bulundu” gibi başlıklara verildi. Ve halen internette bu başlıklarla arama yapılsa bulunuyor. Oysa olay Batman’da değil Diyarbakır’da yaşanmıştı. Ve Cenaze Diyarbakır’da defnedildi. Lakin Batman’ın imajı bu olay üzerinden halende lekelenmeye devam ediyor. Bitti mi? Elbette ki hayır.

-4 Ekim 2018 tarihinde Ilısu barajını koruyan devriyeye yönelik PKK’lıların EYP’li saldırısında 8 asker hayatını kaybetmiş, bir askerde yaralanmıştı. Olay Mardin’in Dargeçit ilçesi Umutlu köyü kırsalında yani Mardin’de yaşanmıştı. Ancak askerlerin birliği Batman olduğu için sanki saldırıda Batman’da olmuş gibi haber ve açıklamalar yapılarak Batman “terör kenti” imajı verildi. Burada dönemin il yöneticilerinin de payı vardı. Mardin’de olan olayı nasıl da Batman’a taşıma becerisini hep birlikte başardık. Aynı başarıyı olumlu adımlar atma noktasında neden yapamıyoruz? Mesela Hasankeyf ile ilgili eserler neden Hâlâ Mardin müzesinde duruyor? Neden Malabadi köprüsü Batman’ın hakkı denilmiyor? Diyarbakır’ın ne kadar hakkı varsa Batman’ın da o kadar hakkı vardır.

 -Güncele gelirsek: mide bulandıran Musa Orhan’ın İpek Er’e istismar olayına gelirsek; Öncelikle bu olayın ne şekilde olursa olsun kabul edilecek bir yanı yoktur. İnancımıza göre zorla istismar olsun nikahsız yapılan zina olsun ikisi de İslam fıkhına göre suçtur ve cezası bellidir. Şimdi kalkıp AB’ye gireceğiz diye zinayı suç olmaktan çıkaranlar en çok bağıranlar oluyor. HDP Milletvekili yapınca ses çıkarmayanlar, İpek Er olayındaki şahıs uzman çavuş olunca konunun üzerine gitmeye başladılar. Veya tam tersi HDP milletvekilini gündem yapanlar, uzman çavuşu görmezden geliyor. Oysa yapılan çirkin fiili kim yaparsa yapsın suçtur ve cezalandırılmalıdır. Suçu işleyenin kimliğine göre vaziyet almak kadar çirkin bir tavır yoktur.

Şimdi asıl konumuza gelelim: Bu çirkef fiil Batman’da değil, Siirt il sınırları içerisinde oluyor. Malum şahıs Siirt’te görevli ve olay tamamen Siirt’te geçiyor. Mağdur İpek Er 7 Temmuz'da Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunuyor ve yargılama da Siirt’te oluyor. Sadece İpek Er’in ailesi ve ikameti Beşiri’nin Kurukavak köyünde olmasının dışında Batman’ın olayla bir ilgisi yoktur. Peki, durum bu kadar net iken, “Batman’da cinsel saldırı” vb. başlıklarla Batman’ı ülke gündemine taşımaya kimin ne hakkı vardır? Başkasının pisliğini kendi üzerimize yapıştırmaya ne kadarda mahiriz!

Devamı yarın…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *